8 pisici salbatice neobisnuite, dar adorabile (Galerie foto)

Marti, 19 Februarie 2013, ora 18:30
52125 citiri
8 pisici salbatice neobisnuite, dar adorabile (Galerie foto)
Foto: Mental Floss

Exista numeroase rase de pisica salbatica ale caror trasaturi sunt printre cele mai bizare. Multe dintre aceste rase sunt considerate pe cale de disparitie din cauza deteriorarii habitatului lor natural.

Mental Floss prezinta cateva detalii despre 8 specii de pisici salbatice bizare, dar adorabile.

Pisica anzilor (Leopardus jacobita)

Aceasta rasa traieste in muntii din Bolivia, Peru si Argentina, in prezent populatia totala fiind de doar 2.500 de exemplare. Pisica este rareori vazuta in salbaticie, iar in captivitate nu exista niciun exemplar. Leopardus jacobita poate creste pana la 60 cm lungime.

Pisica Pallas (Otocolobus manul)

Cu dimensiuni apropiate de cele ale unei pisici domestice, desi pare mai mare, datorita blanii dese si cu firul lung, aceasta pisica se gaseste din estul Europei pana in Siberia si la altitudini mai mari in Orientul Mijlociu si Asia. Numita si Manul, aceasta are pupilele rotunde si mai putini dinti, aspectul fetei fiind unul mai degraba plat. Se presupune ca ar fi aparut cu 12 milioane de ani in urma, fiind cea mai veche rasa de pisica din lume.

Pisica Margay (Leopardus wiedii)

Traieste in regiuni din Mexic pana in Brazilia, fiind una dintre cele mai frumoase specii de pisica salbatica. De dimensiunile unei pisici domestice, dar cu picioare mai mari, care o ajuta sa se catere in copaci, Margay este rareori vazuta in salbaticie pentru ca vaneaza doar noaptea si sta ascunsa in padurile tropicale.

Pisica Pescar (Prionailurus viverrinus)

Prima din familia pisicilor care s-a dovedit a fi o buna inotatoare, pisica Pescar, traieste astazi langa apa, in zonele de sud si sud-est ale Asiei. Din pacate, aceasta rasa este amenintata de transformarile ce au loc in cadrul habitatului ei natural, dar si din cauza vanatului.

Pisica Serval (Leptailurus serval)

Se crede ca aceasta rasa de pisica africana ar fi stramosul leului si al ghepardului. Pisica Serval are capul mic si picioarele lungi, eficiente in urmarirea pradei. Prin incrucisarea pisicii Serval si a pisiciii domestice s-a ajuns la o rasa hibrida, tinuta adesea ca animal de companie, pisica Savannah.

Pisica Caracal (Caracal caracal)

Intalnita in regiuni de munte sau desert din Africa si Asia, aceasta pisica este inalta, subtire, ajungand pana la 91 cm lungime. Poate supravietui fara apa mai mult timp decat alte specii. Caracal este deseori tinuta si ca animal de companie.

Pisica africana aurie (Profelis aurata)

In ciuda numelui, aceste feline nu sunt intotdeauna aurii. De fapt, culorile ei variaza in functie de exemplar, de la auriu sau roscat pana la gri cu pete mai inchise. Chiar si aceste nuante se mai pot schimba pe parcursul vietii. Pisica africana aurie este originara din padurile tropicale din Africa Ecuatoriala, in prezent fiind considerata pe cale de disparitie.

Pisica de nisip (Felis margarita)

Pisica de nisip se gaseste in deserturile din Africa, in Peninsula Arabica si Asia de vest. De dimensiunea unei pisici domestice, dar cu o blana mai lunga si mai groasa, pisica de nisip are urechi ceva mai mari, iar blana creste inclusiv intre degetele de la picioare. Aceasta trasatura se regaseste si in cazul pisicilor arctice, protejandu-le de suprafetele foarte fierbinti.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#rase pisici salbatice, #pisici salbatice neobisnuite, #rase pisici salbatice poze , #pisici