Ajuta-ti pisicuta sa slabeasca

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 12:16
6301 citiri
Ajuta-ti pisicuta sa slabeasca
Foto: eHow

Toata lumea stie ca obezitatea nu este buna pentru organism, indiferent ca este vorba despre oameni sau animale de companie, insa sa faci o pisica sa slabeasca poate fi o adevarata provocare. Citeste in continuare cum iti poti ajuta pisicuta sa slabeasca, fara sa o chinui prea mult.

Primul pas in vederea obtinerii unei siluete potrivite pentru pisica ta este sa recunosti ca aceasta este grasa, conform eHow. Multi oameni incearca sa se autoconvinga ca pisica are oase mari, cand se fapt pisica este pur si simplu obeza.

Este adevarat ca exista anumite rase de pisici care sunt in mod natural mai mari, insa daca nu ai un astfel de animal nu folosi aceasta scuza. Daca pisica ta nu mai este capabila sa sara de pe anumite lucuri asa cum obisnuia, respira mai greu si se misca incet, sunt semne clare ca aceasta a luat in greutate.

Alimentatia este foarte importanta, iar obezitatea poate duce la afectiuni ale inimii, ale rinichiilor si chiar diabet. Pastrarea pisicii intr-o forma buna este cea mai mare dovada de afectiune.

Ca sa arati ca iti iubesti pisica ii cumperi mancare foarte buna, este adevarat, insa si foarte nesanatoasa. Este la fel ca si fast-food-ul in cazul oamenilor: bun, dar nesanatos.

Gandeste-te sa cumperi mancare "premium", este mai scumpa, insa pisica se va simti mai bine pentru ca se va satura chiar daca va manca mai putin.

In cazul in care pisica ta consuma deja mancare "premium", atentie la cat de mult mananca. Multi stapani au impresia ca pisica stie cat trebuie sa manance si ii lasa toata ziua alimentele la indemana.

Daca ai avea in fata un platou de prajituri, te-ai opri la una singura? Nu. La fel va face si pisica ta. Verifica si tu cantitatea recomandata de pe punga de alimente.

Consulta medicul veterinar si afla care este mancarea scazuta in calorii si achizitioneaz-o pentru pisicuta ta.

Un alt factor foarte important este tipul produsului alimentar: uscat sau umed. Chiar daca mancarea uscata este foarte buna pentru dintii animalului, cea umeda o va ajuta sa slabeasca mai repede, datorita apei din compozitie.

Pisicile pot fi foarte pretentioase in privinta mancarii, asa ca daca esti nevoit sa ii schimbi regimul alimentar, fa-o treptat. Chiar daca refuza sa manance, gandeste-te ca nu va vrea sa moara de foame, iar in momentul in care nu va mai rezista va consuma produsele noi.

Foarte important este momentul in care iti hranesti animalul de companie. Ideal ar fi sa ia masa inainte de momentele in care devine activa.

Unele pisici dorm toata ziua si seara incep sa alerge prin casa, altele functioneaza exact invers. Fii atent la aceste momente si da-i pisicii sa manance inainte de a incepe sa se joace.

Daca ii dai pisicutei si alte produse in afara de mancarea normala, ar fi cazul sa renunti la ele. Chiar daca iti va fi mila de animalutul tau, gandeste-te ca totul este spre binele lui.

Daca ai incercat toate aceste lucruri si pisica ta nu slabeste, este posibil sa sufere de o afectiune mai grava. Mergi cu ea la veterinar pentru un control mai amanuntit.

Unul dintre beneficiile scaderii in greutate este ca pisica ta va deveni in mod natural mai activa. Profita de acest lucru si joaca-te cu ea.

Si nu uita! Avand un regim alimentar echilibrat pisica ta va avea o viata lunga si sanatoasa.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#pisica regim alimentar, #sfaturi ingrijire animal companie, #sfaturi alimentatie pisica , #pisici
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
ce ne intereseaza de pisicuta cind chiar noi adultii mincam nesanatos????...