Cum sa ai grija de pisica ta pe timpul verii?

Advertorial
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 18:28
9421 citiri
Cum sa ai grija de pisica ta pe timpul verii?
Foto: unsplash.com

Pisicile sunt animale destul de rezistente si adora sa petreaca timpul la soare, insa in zilele toride de vara, acestea trebuie protejate, deoarece temperaturile ridicate le pot afecta sanatatea. Asa ca iti venim in ajutor cu cateva sfaturi pentru a-ti ingriji corespunzator pisica pe timpul verii, astfel incat aceasta sa se bucure de un mediu confortabil si racoros.

Asigura-i pisicii tale un bol cu apa

Daca pisica ta isi petrece timpul pe afara, in zilele calde de vara, aceasta se poate deshidrata foarte usor. Asa ca este indicat sa-i asiguri constant accesul la apa. Pune cateva boluri cu apa proaspata in locuri umbroase, iar in zilele toride, poti pune chiar cateva cuburi de gheata in bolul cu apa al pisicii. De asemenea, si fantanile pentru pisici pot fi o investitie utila, nu doar pe durata verii. Ele ofera in orice moment apa curata si rece, iar pisicile tind sa foloseasca mai des o astfel de fantana, decat sa bea apa din castronul clasic.

Creeaza un loc umbros pentru pisica ta

Este important ca pe timpul verii sa ii oferi acces pisicii tale, la un loc umbros. Spre exemplu, asfaltul, dar si alte suprafete din curte pot deveni extrem de fierbinti pe parcursul zilei. Asa ca este necesar sa iti protejezi pisica de arsurile solare, punandu-i la dispozitie mai multe locuri umbroase, unde sa se adaposteasca pe parcursul zilei. Poti folosi diferite cutii pentru a crea un culcus racoros pentru pisica ta, sau intinde o prelata, pentru a crea umbra in anumite zone ale curtii. De obicei, pisicile cu blana de culoare deschisa risca arsuri solare pe nas sau urechi. Asa ca recomandam sa-i aplici o lotiune de protectie solara, pe zonele sensibile, daca stii ca felina ta obisnuieste sa petreaca mult timp pe afara.

Ingrijeste-i blana corespunzator

Pe timpul verii nu este recomandat ca blana pisicii sa fie mai scurta de 1-2 cm, deoarece aceasta o protejeaza de razele fierbinti ale soarelui si functioneaza ca un scut impotriva arsurilor solare. Insa, daca te incomodeaza parul pe care pisica ta il lasa prin casa sau prin curte, ar fi indicat sa ii acorzi o ingrijire corespunzatoare. De fiecare data cand temperaturile cresc, pisicile incep sa naparleasca, asa ca trebuie sa le periezi mai des. Periatul regulat ajuta la mentinerea sanatatii si la stralucirea blanitei, asa ca poti achizitiona o perie profesionala sau un trimmer, pentru a indeparta firele de par deja cazute.

Renunta la hrana umeda

In timpul zilelor toride de vara, pisicile tind sa manance mai putin. Asa ca ar fi indicat sa ii pregatesti un bol cu hrana uscata, si sa eviti hrana umeda, care se altereaza foarte usor la temperaturi ridicate.

Asigura-i un culcus racoros

Chiar daca pisicile se dau in vant dupa culcusuri pufoase, acestea inmagazineaza prea multa caldura. Asa ca pe timpul verii, ar fi ideal sa-i pregatesti pisicii tale un cos de plastic sau din nuiele, cu o pernita subtire, dintr-un material racoros. De asemenea, este important ca pisica ta sa aiba mereu aer proaspat, asa ca poti lasa un geam cu plasa deschis, sau aerul conditionat pornit, astfel incat in casa sa fie un mediu racoros, respirabil.

De asemenea, exista cateva grupuri de pisici care suporta mai greu anotimpul cald. Spre exemplu, pisicile batrane, cele obeze, cele care sufera de boli cronice sau cele cu botul turtit, cum sunt cele din rasa Persana, au nevoie de o ingrijire mai minutioasa, asa ca trebuie ferite neaparat de canicula.

Asadar, cu totii cunoastem istoria pisicii, si stim cat de mult le place felinelor sa fie alintate de stapani si sa se relaxeze pe tot parcursul zilei. Insa, in lunile de vara, cand temperaturile sunt mai ridicate, pisicile au nevoie de mai multa atentie si de o ingrijire speciala.

Amenda uriașă primită de un bărbat care a vrut să abandoneze trei căței pe un teren viran
Amenda uriașă primită de un bărbat care a vrut să abandoneze trei căței pe un teren viran
A vrut să abandoneze trei căței pe un câmp și s-a ales cu o amendă uriașă. Un bărbat din comuna vrânceană Pufeşti va scoate din buzunar nu mai puțin de 12.000 de lei după ce a fost...
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
#pisici, #animale, #ingrijire pisici, #pisici iarna , #pisici