Cum sa faci din gradina ta un colt de rai

Luni, 24 Martie 2014, ora 14:01
7666 citiri
Cum sa faci din gradina ta un colt de rai

De cum incep razele soarelui de primavara sa topeasca ultimele petice de zapada, in gradina Mariei incepe forfota. Trebuie sa afli de la bun inceput ca Maria are una dintre cele mai frumoase gradini dintr-un satuc prahovean, marginit din trei parti de dealuri impadurite.

Maria o numeste cu drag "gradina din mijlocul padurii" si este locul in care se refugiaza de fiecare data cand astenia de primavara ii da tarcoale sau cand simte nevoia sa ia o pauza de la poluarea orasului.

Dupa ce grebleaza cu grija si ultima frunza uscata, Maria incepe sa-si faca planuri pentru aranjamentul plantelor care sa-i impodobesca gradina peste vara. Si-a facut un obicei ca, in fiecare an, sa isi aleaga planta ornamentala favorita, iar anul acesta Maria a hotarat ca magnolia mov va fi regina gradinii. E adevarat, creste incet, insa infloreste de la sfarsitul lunii aprilie si pana in august. Iar cand superbele flori rosii-lila ii vor inunda gradina, invidia din ochii vecinelor o va face sa se simta in al noualea cer.

Maria stie sa aprecieze frumusetea naturala a fiecarei plante. Iar pentru a o pune in valoare, Maria si-a facut planurile din timp. A ales jardiniere din lemn de brad si suporturi solare suspendate pentru flori. Iar pentru micul colt verde pe care l-a amenajat in balconul apartamentului, a cumparat ghivece de lemn si ceramica, pictate manual. Si da, parca ar mai trebui ceva... o sa mai arunce un ochi pe Okazii.ro, la sectiunea decoratiuni pentru gradina, de unde se inspira adesea.

Incet, incet, ajungem la partea de care Maria se bucura cel mai mult. Si pe buna dreptate! Ce poate fi mai placut decat sa culegi fructele coapte, crescute in gradina ta? Maria are arbusti fructiferi de zmeura si mure, iar anul trecut a facut pentru prima data dulceata, dupa ce i-a saturat cu fructele parfumate pe toti copiii din vecini. Anul acesta vrea sa mai sadeasca si un gutui japonez, smochini si agris rosu.

Pentru ca gradina sa arate cu adevarat ca in povesti, mai are nevoie de un singur lucru: masina de tuns iarba. Pentru a pastra covorul verde crud in forma si la dimensiunile perfecte, Maria pune masina in functiune imediat ce firele depasesc nivelul optim, spre disperarea lui Pufulete, motanul casei, inamic declarat al tuturor chestiilor complicate si dotate cu motor.

Pentru a pastra gazonul perfect, investitia nu este prea mare, cele mai cautate produse fiind cele cu preturi intre 250 si 425 de lei, dupa cum am aflat de la specialistii categoriei Casa si gradina, de pe Okazii.ro.

Daca vrei sa iti amenajezi o gradina ca a Mariei, pe Okazii.ro gasesti tot ce iti trebuie: de la masini de tuns iarba si alte instrumentele necesare ingrijirii plantelor, pana la mobilier de gradina si decoratiuni, adaptate spatiului pe care il ai la dispozitie si preferintelor tale.

Pe langa diversitatea ofertelor si preturile accesibile pentru produsele din categoria Casa si gradina, in calitate de cumparator beneficiezi si de alte avantaje importante, cum ar fi serviciul Garantia de Livrare sau posibilitatea de a cumpara numai de la vanzatori cu un profesionalism dovedit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#amenajari plante gradina, #amenajari gradina Okazii, #plante ornamentale Okazii , #plante gradina