Jumatate din pozele pe care le facem ajung pe Internet

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 20:10

   

Jumatate din pozele pe care le facem ajung pe Internet
Aproximativ 50% din fotografiile pe care le fac europenii ajung sa fie postate pe Internet, potrivit unui sondaj recent. Se pare ca rusii sunt cei care isi fac singuri cele mai multe fotografii, pe locul doi fiind austriecii.

Se pare ca o mare parte din pozele facute de europeni ajung pe Internet (46,8%), britanicii fiind cei mai rezervati in acest sens: ei posteaza doar 33% din fotografiile facute pe Internet, si doar 5,6% dintre ei isi fac singuri poze, informeaza Reuters.

Cei mai obsedati de autoportrete realizate cu aparatul de fotografiat sunt rusii (34,2%) si austriecii (24,9%). Rusii sunt deasemenea pe primul loc in top la fotografii "intime", dupa ei urmand, la mica diferenta, grecii.

Se pare ca amatorii de fotografie sunt atenti si la modul in care sunt postate fotografiile pe Internet. 16,8% dintre respondenti au declarat ca si-ar ruga prietenii sa elimine o fotografie care nu le place, iar unii insista sa aprobe fotografiile in care apar inainte sa fie postate de prieteni pe Internet.

Sondajul realizat de Nikon a fost realizat pe un esantion de 12.259 de persoane din 12 tari europene.

"Fotografiile pe care le facem, nu mai raman in sanul familiei sau in albumul personal, de unde ies la lumina doar in prezenta prietenilor apropiati sau a rudelor. Acum, odata postate pe Internet, fotografiile intra intr-un spatiu semi-public. Aici nu se vede doar familia, ci grupuri intregi", spune fotograful Martin Lister.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2683 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
florika dyndirii
rank 1
ziarista de spiru
ziarista de spiru madam livia stroie a pus poza pe dos. adica imaginea a fost rotita in plan vertical cu 180 de grade. vezi cum apare scris canon
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor