Cand e cazul sa intervii in viata prietenilor tai

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 20:08
2537 citiri
Cand e cazul sa intervii in viata prietenilor tai
Foto: All women Stalk

Prietenii ne completeaza viata, ne ajuta cand avem probleme, ne inveselesc cand suntem tristi si ne consiliaza cand avem nevoie. Insa exista situatii in care ei nu pot sa intervina in viata noastra, asa cum nici noi nu putem sa facem asta.

In general acestea se limiteaza cand este vorba de relatii. Exista insa si reversul medaliei, adica momente in care este de datoria noastra morala sa intervenim in viata prietenilor nostri, chiar daca ei nu isi dau seama. Cei de la All women Stalk au realizat o lista cu situatiile limita care cer interventie imediata si promta.

Daca ai aflat ca consuma droguri e cazul sa ai o discutie serioasa cu el, sa intervii imediat. Daca vei lasa lucrurile sa evolueze, dependenta lui se va dezvolta si lucrurile vor lua o turnura neplacuta pentru viata lui. Poti apela la sfatul unui specialist daca realizezi ca nu poti sa gestionezi situatia.

De asemenea, daca iti dai seama ca are probleme cu alcoolul, e cazul sa faci ceva. In scurt timp ar putea avea probleme de sanatate, dar si risc mare de dependenta. Poate sa fie victima unui accident mortal, daca se afla sub influenta alcoolului.

Daca prietena ta este abuzata de un barbat, nu lasa lucrurile sa continue. Fie ca vorbim de abuz emotional, fizic, sexual sau psihic, trebuie sa discuti cu ea sa o convingi sa il lase. Este vorba de viata si de sanatatea ei, asa ca nu te face ca nu observi.

Pentru ca prietenii se ajuta si la bine si la rau, asa se face daca ti se pare ca prietenul tau are tendinte depresive. Poate fi vorba de o conversatie de la suflet la suflet, iar daca lucrurile sunt mai grave decat par apeleaza la sfatul unui specialist.

Atunci cand mentioneaza ca are tentative de sinucidere, chiar si mascate sub forma unei glume, trebuie de asemenea sa intervii. Daca vorbeste despre asa ceva e clar ca e un semnal de alarma, asa ca e cazul sa faci ceva.

In cazul in care afli lucruri intime, care tin de viata sexuala, dar este vorba de lucruri daunatoare trebuie sa faci ceva. Daca face sex neprotejat explica-i riscurile de a contacta o boala nedorita.

Si de asemenea trebuie sa faci ceva daca stii ca prietenii tai au o dependenta, cum ar fi jocurile de noroc, de cumparaturi, Internet. Daca nu exista un echilibru, atunci e cazul sa ii explici ca o sa ii dauneze.

Toate aceste lucruri trebuie facute pentru ca prietenia implica si dedicare, actiune si chiar si sacrificiu, daca e nevoie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani susține că a chemat-o pe aceasta la el acasă şi că au întreţinut relaţii sexuale, dar au fost...
Declarațiile halucinante ale unui preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate! Să facă pușcărie!” VIDEO
Declarațiile halucinante ale unui preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate! Să facă pușcărie!” VIDEO
Un preot considerat carismatic și îndrăgit de enoriașii ortodocși a făcut o serie de declarații controversate la adresa femeilor abuzate. Preotul Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, a...
#interventie viata prietenilor, #consum alcool, #abuz sexual, #tentativa sinucidere , #prieteni