Ziare.com

Pot femeile si barbatii sa fie doar prieteni?

de Anca Serghescu
Marti, 08 Mai 2012, ora 11:57

   

Pot femeile si barbatii sa fie doar prieteni?
Prietenia intre o femeie si un barbat este greu de explicat de catre oamenii de stiinta, din moment ce nu are la baza avantaje reproductive. Chiar si in lipsa acestora, desi oamenii au evoluat pentru a-si transmite genele, cei implicati intr-o astfel de prietenie se ajuta reciproc. Sunt multi insa cei care pun la indoiala faptul ca o prietenie intre persoane de sex opus ar putea exista complet dezinteresat.

Pornind de la aceste premise, psihologii de la Universitatea Wisconsin au realizat propriile cercetari, descoperind ca poate exista prietenie sincera intre reprezentanti ai celor doua sexe, insa ca e adevarat ca atractie sexuala exista adesea si ca barbatii sunt, de obicei, mai atrasi de prietenele lor decat invers.

Tot barbatii sunt si mai tentati sa supraestimeze atractia sexuala pe care o exercita asupra prietenelor lor, relateaza LiveScience.

Desi ambele parti (de sex opus) dintr-o prietenie sincera isi doresc o relatie platonica, atractia poate constitui o problema. In urma intervievarii mai multor subiecti implicati in astfel de prietenii, persoane heterosexuale, tinere, s-a ajuns la concluzia ca desi si femeile se simteau atrase de prietenii lor, barbati, chiar daca in proportie mai mica decat acestia de ele, nu dadeau curs pornirilor si nici nu erau tentate sa procedeze astfel, indiferent daca se aflau intr-o relatie romantica sau nu.

Cat despre barbati, acestia erau la fel de dispusi sa iasa la o intalnire cu prietena, indiferent daca se aflau intr-o relatie sau nu.

Intr-o astfel de prietenie, dintre un barbat si o femeie, reprezentantii ambelor sexe sunt tentati sa alature atractia sexuala termenului de cost platit pentru a avea o astfel de prietenie, considerand-o un gen de obstacol, problema intr-o astfel de relatie, se metioneaza intr-un raport publicat de Journal of Social and Personal Relationships. Totusi, numarul femeilor care gandesc astfel este putin mai mare decat al barbatilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6452 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NU

Decat sa fie vreunul dintre ei prea BAU BAU.

 

da si nu...

Da, poate exista o relatie de prietenie intre un barbat si o femeie, dar asa cum scrie si in articol, atractia sexuala va exista, si asta se datoreaza transferului erotic pe care unul dintre ei il va proiecta in mod inconstient asupra prietenului sau.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor