7 semne ale plictiselii

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 15:48
5171 citiri
7 semne ale plictiselii

Suntem uneori atat de prinsi de ceea ce avem de spus sau atat de anxiosi incat spunem orice numai sa nu tacem si nu observam ca interlocutorul e plictisit pana aproape de coma. Cum detectam semnele plictiselii, daca cel caruia ii vorbim nu se indura sa ne-o spuna direct?

Psychology Today a facut o lista cu 7 semne ale plictiselii. Ce reactii au oamenii plictisiti dar prea politicosi sa o spuna:

1. Raspunsuri repetate, mecanice - Da? Chiar? Ce interesant! Asta e foarte amuzant! Daca auziti astfel de stereotipuri prea des de la interlocutor, inseamna ca il chinuiti.

2. Intrebari simple - oamenii interesati de ce aveti de spus pun intrebari mai elaborate, pe detaliu, care arata curiozitate. Altfel, intrebarile sunt de genul: Si unde te-ai dus pe urma? Si atunci ce-ai facut?

3. Intreruperile - uneori, acestea sunt un semn bun. Arata interes, implicare in conversatie. Asta daca intreruperea si completarea au legatura cu subiectul, altfel sunt doar deturnari.

4. Nevoia de clarificare - alt semn bun. Stai putin, n-am inteles ultima parte. Cand mai exact s-a intamplat asta? Ce inseamna cuvantul ala? - sunt intrebari care arata ca esti urmarit de celalalt.

5. Dezechilibrul - daca unul vorbeste mult mai mult decat celalalt, inseamna ca undeva e o problema. Exista si situatii in care preferam sa ascultam, fie pentru ca ceea ce auzim are o mare incarcatura emotionala, fie din modestie, pentru ca nu avem ce adauga la subiect, fie pentru ca felul in care povesteste celalalt e cuceritor. Ultimul motiv poate fi si o capcana, ni se intampla sa credem ca tacerea interlocutorului denota interes, cind nu e de fapt decat rabdare.

6. Pozitia corpului - un indiciu discutabil, oamenii avand stiluri diferite de a sta sau a se misca. Totusi, daca interlocutorul e intors intr-o parte si ne serveste profilul sau semi-profilul, poate fi un semn ca nu e prea fascinat de conversatie. Ca sa nu mai vorbim de situatia in care se joaca pe telefonul mobil sau cauta cu privirea orice altceva.

7. Postura - e valabila mai ales cand vorbim unui public. Daca membrii audientei stau drepti si nu se foiesc, inseamna ca sunt atenti. Daca freamata, e semn ca i-ai pierdut. Citeste mai mult despre 7 semne ale plictiselii pe Think Outside The Box.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
#semne plictiseala, #simptome plictiseala , #psihologi