7 semne ale plictiselii

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 15:48
4676 citiri
7 semne ale plictiselii

Suntem uneori atat de prinsi de ceea ce avem de spus sau atat de anxiosi incat spunem orice numai sa nu tacem si nu observam ca interlocutorul e plictisit pana aproape de coma. Cum detectam semnele plictiselii, daca cel caruia ii vorbim nu se indura sa ne-o spuna direct?

Psychology Today a facut o lista cu 7 semne ale plictiselii. Ce reactii au oamenii plictisiti dar prea politicosi sa o spuna:

1. Raspunsuri repetate, mecanice - Da? Chiar? Ce interesant! Asta e foarte amuzant! Daca auziti astfel de stereotipuri prea des de la interlocutor, inseamna ca il chinuiti.

2. Intrebari simple - oamenii interesati de ce aveti de spus pun intrebari mai elaborate, pe detaliu, care arata curiozitate. Altfel, intrebarile sunt de genul: Si unde te-ai dus pe urma? Si atunci ce-ai facut?

3. Intreruperile - uneori, acestea sunt un semn bun. Arata interes, implicare in conversatie. Asta daca intreruperea si completarea au legatura cu subiectul, altfel sunt doar deturnari.

4. Nevoia de clarificare - alt semn bun. Stai putin, n-am inteles ultima parte. Cand mai exact s-a intamplat asta? Ce inseamna cuvantul ala? - sunt intrebari care arata ca esti urmarit de celalalt.

5. Dezechilibrul - daca unul vorbeste mult mai mult decat celalalt, inseamna ca undeva e o problema. Exista si situatii in care preferam sa ascultam, fie pentru ca ceea ce auzim are o mare incarcatura emotionala, fie din modestie, pentru ca nu avem ce adauga la subiect, fie pentru ca felul in care povesteste celalalt e cuceritor. Ultimul motiv poate fi si o capcana, ni se intampla sa credem ca tacerea interlocutorului denota interes, cind nu e de fapt decat rabdare.

6. Pozitia corpului - un indiciu discutabil, oamenii avand stiluri diferite de a sta sau a se misca. Totusi, daca interlocutorul e intors intr-o parte si ne serveste profilul sau semi-profilul, poate fi un semn ca nu e prea fascinat de conversatie. Ca sa nu mai vorbim de situatia in care se joaca pe telefonul mobil sau cauta cu privirea orice altceva.

7. Postura - e valabila mai ales cand vorbim unui public. Daca membrii audientei stau drepti si nu se foiesc, inseamna ca sunt atenti. Daca freamata, e semn ca i-ai pierdut. Citeste mai mult despre 7 semne ale plictiselii pe Think Outside The Box.

Citeste si:
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...