Beneficiile mangaierilor: Cursurile unde inveti cum se te bucuri de atingere

Joi, 28 Martie 2013, ora 20:37
7069 citiri
Beneficiile mangaierilor: Cursurile unde inveti cum se te bucuri de atingere

Cuvintele reprezinta doar o parte parte din arsenalul de resurse cu care am fost inzestrati pentru a comunica. Ultimele decenii de cercetare au demonstrat ca limbajul trupului ne ajuta sa transmitem sau sa descifram ceea ce nu poate fi rostit.

Contactul tactil se numara printre primele tipuri de comunicare dezvoltate de indivizi, fiind si unul dintre cele care ii apropie cel mai mult pe semeni. Totusi, la fel ca alte functii ale organismului, care daca nu sunt folosite se atrofiaza, si atingerile dintre oameni pot ajunge sa nu mai fie atat de eficiente.

Lipsa iubirii in relatiile de cuplu si faptul ca "nu mai stim cum sa ne iubim" au determinat-o pe Iuliana Fulas, psiholog clinician si psihoterapeut integrativ, sa le ofere oamenilor cursuri prin care sa invete sa se foloseasca de beneficiile mangaierilor.

"Mangaierile inseamna sentimente si iubire, emotie si comunicare. Bebelusul care plange se linisteste imediat cand este luat in brate si mangaiat de mama. O mangaiere, pentru el, inseamna siguranta. Cand copilul cade si se loveste, iar mama pune mana si saruta locul lovit, parca durerea dispare si copilul se linistete.

Noi, adultii, simtim nevoia sa fim luati in brate in momentele de criza, cand deceptiile ne coplesesc. Uneori, cuvintele nu sunt suficiente si atunci o atingere, o mangaiere poate insemna mai mult decat 100 de cuvinte", a explicat, pentru Ziare.com, psihologul Iuliana Fulas.

Mangaierile, "un medicament pentru trup si suflet"

Specialistei i-a venit ideea de a face din mangaieri principala tema pentru cursurile online pe care le ofera clientilor sai. Acestea cuprind informatii detaliate despre contactul tactil, efectele asupra psihicului, asupra respiratiei si circulatiei arteriale. De asemenea, beneficiile enumerate sunt insotite si de numeroase exemple, informatii si explicatii practice.

Mangaierea inseamna reglare emotionala, elimina stresul, amelioreaza boli

"Pacientii invata ca mangaierea facuta constient, cu dragoste, are o functia de reglare emotionala, elimina stresul, amelioreaza boli, suferinte. Mangaierea este un dar, o binefacere pentru minte, trup si suflet. Totodata, ei constientizeaza si invata sa dea mai multa importanta unui fenomen atat de simplu.

Contactul tactil actioneaza eficient asupra punctelor energetice, elibereaza energiile blocate. Placerea isi are centrul in creier, care secreta dopamina si serotonina. Este un fenomen pur psihologic si biologic, cu actiuni analgezice si calmante", a explicat Iuliana Fulas.

La fel de utila ca un aliment

Specialista a explicat ca mangaierile fac parte din limbajul trupului, mesajul comunicat fiind, de cele mai multe ori, "Calmeaza-te, totul va fi bine". "O mangaiere poate consolida si relatia de cuplu, poate ameliora o trauma. Mangaierea prin afectivitate este la fel de utila ca un aliment", a precizat aceasta.

Cu toate ca spune ca oamenii au inca retineri si ca fac confuzii intre psihologie si psihiatrie, specialista a mentionat ca exista si pacienti care o suna dupa ce le ofera anumite servicii si ca primeste de la acestia feedback pozitiv, motiv pentru care a ales sa-si specializeze serviciile si sa ofere un ajutor prin care sa-i atraga pe pacienti catre cabinetele de psihoterapie.

Pretul cursurilor este de 150 de lei, iar acestea pot fi achizitionate online.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#mangaiere cursuri, #atingeri efecte benefice, #cursuri mangaiere Iuliana Fulas , #psihologi