10 obiceiuri uitate care fac o relatie sa dureze

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 12:33
12118 citiri
10 obiceiuri uitate care fac o relatie sa dureze
Foto: Lifehack

In timp ce multi sunt victime ale despartirilor si divorturilor, exista cupluri fericite care se tin de mana si la saptezeci de ani. Care ar fi formula secreta pentru o iubire de durata intr-o lume in care epidemia singuratatii si a relatiilor superficiale prinde din ce in ce mai mult contur?

Iata cateva motive comune pe care cuplurile fericite le impartasesc si care determina ca iubirea lor sa treaca testul timpului, scrie Lifehack.

1 Au interese comune si cauta sa descopere mereu lucruri noi

Interesele comune sunt unul dintre lucrurile care aduc cuplurile fericite impreuna si le tin pe termen lung. Cand cuplurile continua sa impartaseasca interese comune si cultiva altele noi, se creeaza un timp comun de care se bucura impreuna.

2. Se indreapta impreuna spre dormitor in fiecare noapte

Multe cupluri fericite sugereaza ca trecerea la dormitor, in acelasi timp, este important pentru a mentine legatura de iubire. Este momentul in care partenerii pot imparti un moment intim, plin de iubire.

3. Nu merg niciodata suparati la culcare

Cele mai fericite cupluri spun ca aceasta e regula de baza. A merge la culcare suparat poate duce la probleme nerezolvate si resentimente care merg dincolo de o seara de dezacord. Daca devine obicei, relatia poate suferi daune ireparabile.

4. Se saruta si se imbratiseaza dimineata si la sfarsitul zilei

Cuplurile fericite spun ca incep si sfarsesc fiecare zi cu o imbratisare si un sarut. Psihologii spun ca imbratisarile creaza sentimente de pozitivitate si o sanatate mai buna. Andrea F. Polard sugereaza ca acestea duc la eliberarea hormonului oxitocina, care dezvolta sentimentul de atasament, conexiune, incredere si intimitate.

5. Au incredere in partenerul lor

Cuplurile care au incredere reciproca elimina usor eventualele conflicte in relatie. Increderea este piatra de temelie pentru construirea unei relatii puternice. Prin plasarea increderii in partener, cuplurile fericite se pot baza unul pe celalalt atunci cand lucrurile devin dificile, sfatuieste Catherine Morris.

6. Prefera sa fie multumitori in loc sa caute defecte

Cuplurile fericite se concentreaza pe aspectele pozitive ale relatiei lor in locul celor negative. Prin focalizarea pe ceva pozitiv si atitudinea multumitoare pentru ceea ce e bun, cuplul elimina comportamentul negativ. Astazi, prea multe cupluri arata unul altuia defectele, uitand ca fiecare are imperfectiuni. Ambele persoane intr-o relatie trebuie sa se iubeasca, in ciuda defectelor celuilalt. Concentrandu-te pe acceptarea partenerului in locul scuzelor pentru neajunsuri poate consolida relatia.

7. Sarbatoresc impreuna realizarile

Cuplurile fericite sunt mandre de partenerii lor si sarbatoresc in toate realizarile lor, indiferent cat de mici. Daca este important pentru partener, este important pentru amandoi. In cuplurile fericite partenerii se incurajeaza in indeplinirea obiectivelor personale. Cei doi raman o echipa.

8. Fac mereu lucruri mici unul pentru celalalt

Actiunile mici sunt egale cu recompense mari intr-o relatie durabila. Cuplurile fericite fac in continuu lucruri mici pentru partenerul lor. De la un simplu "te iubesc" in timpul pranzului pana la a duce cainele la plimbare atunci cand partenerul este prea obosit sa mearga.

9. Isi recunosc reciproc sentimentele

Cuplurile fericite nu cad intotdeauna de acord, insa spun ca e important sa recunosti cel putin sentimentele partenerului. Doar simplul "Inteleg cum te simti" determina o mai usoara gestionare a problemei cu care se confrunta celalalt.

10. Au simtul umorului

Fiindca nu stii niciodata ce surprize iti aduce viitorul, e bine sa inveti sa folosesti simtul umorului ca instrument pentru a depasi anumite situatii incomode si a pastra o perspectiva optimista. A nu se confunda insa cu sarcasmul, care poate fi extrem de daunator.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#obiceiuri sanatoase relatii cuplu, #obiceiuri cupluri fericite, #obiceiuri uitate relatie durata , #relatii