5 semne ale atractiei fizice - ce te tradeaza

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 18:21
41652 citiri
5 semne ale atractiei fizice - ce te tradeaza

Multi cred ca atractia fizica se simte, fara a putea fi explicata. Cu toate astea, exista anumite semne care indica faptul ca doi oameni se plac si ar putea incepe o relatie amoroasa. Fluturii din stomac sunt doar o metafora a unor procese fizice ce apar doar atunci cand o persoana incepe sa ne placa.

HowStuffWorks a deslusit misterele dragostei si a intocmit un mic ghid pentru a-i demasca pe indragostiti. Citeste mai jos care sunt cele mai evidente semne ale atractiei fizice.

Imitatia, cea mai concludenta dovada de admiratie

Ori de cate ori doua persoane de sex opus isi imprumuta din gesturi sau comportamente, intre ele ar putea fi mai mult decat o simpla amicitie. Un studiu realizat in 2009 a aratat faptul ca barbatii se arata mai interesati de femeile care le-au imitat tiparele verbale sau nonverbale. De altfel, specialistii au ajuns la concluzia ca, cu cat petrecem mai mult timp langa cineva, cu atat semanam mai mult fizic.

Dilatarea pupilei, o reactie fireasca a atractiei fizice

Atunci cand vedem un corp sau un chip frumos, creierul nostru elibereaza dopamina, care excita terminatiile nervoase din ochi si duce la dilatarea pupilei. Se pare ca barbatii considera mai feminine si mai frumoase femeile cu pupilele dilatate, in timp ce majoritatea femeilor ar opta pentru barbatii ale caror pupile sunt dilatate moderat.

Ingrosi vocea cand vorbesti despre cineva? Iti place, recunoaste!

Pe langa faptul ca cercetatorii cred ca femeile heterosexuale prefera vocile mai groase, un studiu din 2010 a demonstrat un detaliu foarte interesant. Ei bine, ori de cate ori vorbim cu sau despre cineva care ne place, tindem sa ne ingrosam vocea.

In cadrul unui experiment, voluntarii au inregistrat mesaje vocale catre anumiti destinatari, vazand doar poza acestora. S-a constatat ca participantii la studiu isi ingrosau vocea ori de cate ori persoana din poza li se parea atragatoare.

Transpiratia, provocata de un cocteil de chimicale ce apare atunci cand suntem indragostiti

Cand ne aflam in prezenta unei persoane care ne place, corpul nostru produce un cocteil de chimicale care duce la puls marit si la transpiratie. Dopamina, norepinefrina si serotonina produc sentimentul de emotie, dar provoaca si stari mai putin placute, cum ar fi dificultati de respiratie si transpiratie. Se pare ca barbatii sunt mult mai predispusi acestui "simptom".

Asadar, daca stii ca iti place de cineva si ca organismul tau reactioneaza astfel, evita sa dai mana cu persoana respectiva, daca nu vrei sa te tradezi.

Ritm cardiac marit

Nu degeaba inima a fost mereu asociata cu marile povesti de iubire. Acest organ ne ofera primele semnale care ne indica faptul ca am putea fi indragostiti. Mai interesant este faptul ca, in cadrul unor studii, persoanele al caror puls a fost marit in mod artificial au simtit o atractie fizica subita fata de cei pe care i-au vazut imediat dupa aceea, semn ca legatura de tip cauza efect exista, indiferent de directie.

Citeste si:
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...
Prima reacție a Administrației Prezidențiale în scandalul plagiatului premierului: "Președintele își menține poziția reiterată"
Prima reacție a Administrației Prezidențiale în scandalul plagiatului premierului: "Președintele își menține poziția reiterată"
Angajații Administrației Prezidențiale au răspuns punctual unor cereri privitoare la scandalul plagiatului premierului Ciucă. Cu alte cuvinte, președintele n-a formulat un punct de vedere...