7 lucruri care pot ruina o relatie buna

Luni, 03 Februarie 2014, ora 16:50
7484 citiri
7 lucruri care pot ruina o relatie buna
Foto: Arhiva

Iubirea inseamna relatie de lunga durata care, la randul ei, inseamna un real angajament. In interesul fiecarui partener este cunoasterea reciproca inainte de a face un pas atat de important. Cel mai bine este sa o iei treptat, sa astepti sa treaca ceva timp.

Fireste ca toti cunoastem lucruri care imbunatatesc o relatie, insa exista si numeroase greseli de atitudine si comportament care distrug o legatura care implica si dragostea, mentioneaza Times of India.

Controlul excesiv

Acesta este cel mai nedorit lucru intr-o relatie. Nu incerca sa iti controlezi partenerul, sa ii spui ce prieteni sa aiba, ce sa faca la locul de munca, cum sa isi petreaca timpul liber si altele asemenea.

O perioada va accepta, dar nici intr-un caz pe termen lung. Si mai ales, nu incerca sa-l santajezi emotional sau prin amenintari. Lasa-i libertatea de a fi el insusi, doar asa va aprecia relatia, in niciun caz daca va trebui sa dea raportul ce a facut in fiecare minut al zilei, cu cine s-a intalnit, ce a facut la job etc.

Cariera este pe primul loc

Desigur, munca este foarte importanta pentru fiecare. Insa nu lasa ca discutiile despre afacerile sau munca ta sa devina centrul tuturor conversatiilor pe care le ai cu partenerul. Este normal sa iti doresti sa ai succes, sa fii pe primul loc in domeniul tau, sa te bucuri de atentia colegilor si a sefilor, dar trebuie sa mentii un echilibru intre cariera si relatie.

In primul rand, pentru ca jumatatea ta s-ar putea simti ingnorata, neglijata si ar putea sfarsi prin a capata atentia dorita din alta parte. In al doilea rand, pentru ca e posibil ca partenerul de viata sa aiba aceleasi dorinte de cariera si cu siguranta te vei simti lezat de lipsa de interes, in momentele tale libere.

Cum sa ai o relatie reusita cu iubitul tau, in functie de zodia lui

Graba in relatie

Graba in relatie te poate determina sa accepti un partener care nu este tocmai potrivit pentru tine, ceea ce poate provoca multe probleme psihice si emotionale.Nu e potrivit dupa doar doua intalniri sa prezinti partenerul parintilor tai. Lasa lucrurile sa decurga firesc si asteapta momentul potrivit pentru a fi atat de sincera. Nu ii face declaratii pana nu esti sigura ca si el simte la fel pentru tine. Altfel, o marturisire infocata din partea ta il poate speria, in cazul in care el inca nu are aceleasi sentimente pentru tine.

Timpul excesiv in fata oglinzii

Chiar daca esti o persoana extrem de atractiva si petreci mult timp in fata oglinzii in fiecare zi spunandu-ti cat de bine arati, nu te expune in acest mod in fata partenerului, cand abia ai pasit in relatia respectiva. E posibil sa se sperie.

Mai mult decat atat, cercetarile au descoperit ca persoanele care isi fac foarte multe fotografii in oglinda pentru a le posta pe retele sociale sfarsesc prin a-i face pe partenerii lor si pe prieteni sa se indeparteze. Acelasi studiu a descoperit ca oamenii se simt mai putin sprijiniti de parteneri atunci cand acestia sunt obsedati sa faca si sa posteze fotografii pe retele sociale.

Semne care arata ca o relatie e pe sfarsite

Lipsa increderii

La baza oricarei relatii sanatoase, pe langa iubire, sta increderea. O mare importanta o reprezinta, atunci cand ne angrenam intr-o relatie, increderea intre parteneri. Daca alegi sa ascunzi anumite lucruri din trecut partenerului tau, nu miza pe faptul ca nu va afla niciodata. In al doilea rand, sa-i ascunzi lucruri legate de bani sau de cariera ta va poate distruge relatia.

Plangerile si nemultumirile

Seful tau te uraste, prietenii te invidiaza, mama ta nu te asculta, esti gras si multe alte ganduri de nemultumire care-ti pot trece prin minte. Partenerul tau devine automat persoana cea mai incredere, ii spui orice, oricand, oricum. Pentru o relatie adevarata aveti nevoie de sinceritate, numai ca oamenii obisnuiesc sa exagereze tot timpul.

Asa ca, vei tinde incet incet sa ii spui lui tot ceea ce te deranjeaza, ce te nemultumeste si ce nu iti convine referitor la diverse aspecte ale vietii tale. Partenerul va fi dispus sa te asculte si sa te ajute, mai ales la inceput. Insa, in timp, va obosi din cauza atator probleme si plangeri si isi va dori sincer sa ti le rezolvi si singura, macar pe unele dintre ele. Incearca sa nu exagerezi, pentru ca va fugi spre o alta persoana care sa ii faca viata mai frumoasa, nu una incarcata de probleme si frustrari.

Facebook stie cat va dura relatia ta

Inca nu l-ai uitat pe fostul

Nu ar trebui sa te implici intr-o noua relatie in cazul in care nu l-ai uitat complet pe fostul iubit. Multi sunt tentati sa ii demonstreze celui de care tocmai s-au despartit ca el nu este de neinlocuit. Din cauza aceasta, se aventureaza intr-o relatie cu o persoana pentru care nu simt nimic.

In felul acesta, vei reusi sa ranesti pe cineva si nici tu nu te vei simti prea bine dupa. In plus, doar pentru ca ai un alt iubit, nu inseamna automat ca ti-ai uitat fostul partener. In mod involuntar vei face comparatii intre cei doi si s-ar putea sa devii obsedata de fostul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Relatii distruse obiceiuri, #lucruri ruina relatii, #relatii ruinate obiceiuri , #relatii
Comentarii