Ziare.com

Ai o relatie de la distanta? Sunt mari sanse sa reziste

Joi, 18 Iulie 2013, ora 23:14

   

Ai o relatie de la distanta? Sunt mari sanse sa reziste
Exista o prejudecata conform careia relatiile de la distanta nu ar rezista prea mult timp. Conform unui nou studiu in domeniu, acestea rezista mai mult decat cele in care partenerii sunt aproape unul de altul.

Conform studiului aparut in revista "Journal of Communication", tot mai multe relatii de la distanta rezista in fata timpului, scrie inquisitr.com. Conform specialistei de la City University din Hong Kong, Crystal Jiang, studiile de lunga durata arata ca relatiile de la distanta nu sunt cu nimic mai prejos fata de cele apropiate din punct de vedere geografic.

Distanta geografica inseamna apropiere sufleteasca

Datorita site-urilor de socializare, chatului video si posibilitatilor nenumarate de a comunica in zilele noastre, o astfel de relatie poate fi mentinuta destul de usor. Studiul a fost coordonat de L. Crystal Jiang si Jeffrey T. Hancock. Ei i-au rugat pe voluntari (18 cupluri) sa completeze formulare online zilnic sau saptamanal.

Relatiile in care ei au fost implicati au durat in medie 22 de luni, iar cuplurile separate geografic au fost in aceasta situatie cel putin 17 luni. Oamenii separati unii de altii au spus ca de la distanta au sentimentul ca partenerul chiar asculta ceea ce spun.

In mod surprinzator, cei implicati intr-o asemenea relatie de la distanta au spus ca se simt mai atasati emotional de partener fata de ceilalti. Ei impart mai mult gandurile si sentimentele cu cei aflati departe.

In timpurile moderne exista chiar si casnicii in care oamenii sunt separati o perioada de timp destul de mare, ceea ce ii determina sa depuna un efort mai mare pentru ca relatia cu partenerul sa mearga bine.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3140 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Intreaba unu la radio Erevan

- Se poate face dragoste de la distanta ?
- Da, se poate ! Doar cu conditia ca instrumentul tractoristului sa fie egala cu distanta + ceva -ceva !

 

Relatie la distanta: depinde calitatea oamenilor,

In mod surprinzator, cunosc bine doua cazuri: la un cuplu a mers si la un cuplu nu. Or fi timpuri moderne dar si subiectii sunt pacatosi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor