Arta Feminina: Cand e timpul sa spui "ajunge"?

Joi, 01 Iulie 2010, ora 08:46
2632 citiri
Arta Feminina: Cand e timpul sa spui "ajunge"?
Foto: JaneDoeCEO

Mai intai cum vezi lumea? Se spune ca cea mai apriga lupta umana este lupta pentru supravietuire. Mai mult decat atat, in cazuri extreme, valorile se modifica in mare viteza.

Ma intriga cum in aceasta lupta pentru supravietuire putem include si lupta cu strategiile de viata care nu functioneaza. Pana cand poti folosi aceasta strategie daca rezultatul obtinut este unul nedorit?

In lupta cu tine insuti nu renunti niciodata. Depinde intotdeauna de ce parte te afli. E suficient sa-ti schimbi pozitia si atitudinea ta devine cu totul alta.

Si, totusi, cum de ai atata putere de a ramane in aceeasi pozitie nefavorabila si sa nu faci nimic pentru asta? Uneori e nevoie doar de un salt in perceptie si prejudecati.

Realitatea noastra interioara este data de modul cum vedem lumea. Indiferent daca vezi lumea ca pe o jungla sau ca pe un mediu deosebit de prietenos, ai dreptate.

Ceea ce se modifica este comportamentul si actiunile tale in urma acestor presupozitii.

Subconstientul nostru reprezinta un arsenal de resurse pe care le putem folosi pentru a ne eficientiza existenta. Tot ce trebuie sa faci e sa le aduci in campul constiintei.

De ce exista atatea informatii si la ce folos toata evolutia noastra tehnologica si intelectuala de-a lungul timpului?

Cand e timpul sa spui "Ajunge!" vechilor strategii care nu functioneaza si sa imbratisezi modelele care dau rezultate?

Deseori cerem ajutorul, insa de cele mai multe ori ne vine greu sa inlocuim vechile tipare cu un nou set necunoscut de unelte care chiar ar putea face diferenta. Poate pentru ca noi, oamenii, vedem necunoscutul drept o amenintare in loc sa ne deschidem si sa lasam loc provocarilor.

Si atunci, vin si ma intreb, ce rost au toate framantarile noastre, ce rost au confesiunile si constatarile, daca sunt lipsite de actul major de vointa care poate transforma ceea ce traim?

Experienta mi-a dezvaluit 3 categorii principale de oameni:

Cei care stau pe loc

Cei care stagneaza in propria nemultumire si isi saboteaza propria viata sunt cei la care informatia ajunge cel mai greu. Sunt atat de cufundati in propriile preconceptii si strategii de viata, incat si-au pus ochelari de cal si vad doar directia pe care au stabilit-o inca dinainte de a face primii pasi.

Indiferent ce se intampla, nu ies din cutia pe care si-au creat-o si astfel isi blocheaza creativitatea. As spune ca gandirea lor este una centrata pe probleme mai degraba decat pe solutii si ii poti numi adevarati eroi.

Cum altfel ai putea sa-i numesti cand au plecat la drum cu o strategie care nu da rezultate, in care rezultatul e iminent nesatisfacator, dar nu se opresc nici macar o clipa pentru a-si analiza miscarile precedente? Actiunile lor sunt repetitive si astfel evolutia intarzie sa apara.

Cei care stiu tot

Aceasta gandire este una dintre cele mai mari capcane. Informatia se propaga in modul in care vad ei lumea cu viteza reala. Ei sunt tot timpul informati si nu pun bariere in a face loc noilor descoperiri in materie de strategii de viata.

Unde e capcana? In momentul in care sunt pusi in fata informatiilor pentru a doua oara, ei se declara stiutori, desi nu au aplicat niciodata ce au adunat in desaga mintii pe parcursul calatoriei. As spune ca acestia sunt atat de atasati de vechile tipare, incat parasirea zonei de confort ar insemna automat pierderea sentimentului de certitudine.

Cei care spun ce stiu si fac ce spun

O persoana care se iubeste pe sine actioneaza intotdeauna in conformitate cu rezultatul si schimba directia imediat ce o voce interioara ii spune "ajunge".

Acestia sunt cei care pleaca la drum considerand universul cel mai prietenos loc. Ei se deschid spre modelele functionale si cand ceva nu functioneaza spun "Ajunge" si urmeaza un alt traseu. Ei nu iau nimic personal, desi pleaca la drum cu prezumtii ca toti ceilalti. Diferenta? Prezumtiile lor duc spre un comportament eficient care conduce spre rezultatul dorit.

Care sunt aceste prezumtii? Am sa ti le spun pe cele pe care eu le consider adevarate in orice ipostaza m-ar aduce viata. Acestea vin din domeniul programarii neurolingvistice ce are la baza modelarea unor strategii de succes pentru ca tu insuti sa ai succes in toate domeniile vietii tale.

Daca te afli intr-un punct al vietii tale in care simti ca "ajunge" sa duci o existenta traita prost, porneste la drum cu urmatoare prezumtii si observa ce se intampla.

Oamenii reactioneaza la experientele lor, nu la realitatea in sine

Nu stim care e realitatea, ci fiecare din noi avem o perceptie pe baza experientelor noastre trecute si a simturilor noastre.

A avea cel putin o alternativa e mai bine decat a nu avea alternative

Libertatea consta in a avea cat mai multe optiuni. Actioneaza in asa fel incat sa cresti numarul alternativelor.

Oamenii fac cea mai buna alagere pe care o pot face la un moment dat

Oamenii actioneaza intr-un anumit fel la un moment dat pe baza experientei si intelepciunii din acel moment. Ca decizia o vezi astazi buna sau nu se datoreaza nivelului la care te afli. Asa ca inceteaza sa te invinovatesti pentru ceea ce astazi consideri greseli.

Oamenii functioneaza perfect

Cu totii avem strategii pe care le consideram eficiente si le executam perfect. Daca strategia a fost una buna sau nu poti determina pe baza rezultatului avut.

Toate actiunile au un scop

Actiunile pe care le faci nu sunt intamplatoare. Intotdeauna ai un scop, fie ca esti constient sau nu de el in acel moment. Intreaba-te care e scopul tau in momentul in care intreprinzi o actiune. Iti vei da seama daca aceasta te conduce sau nu spre scopul tau.

Daca vrei sa intelegi, actioneaza

Numai actionand poti invata anumite lucruri. Indiferent de feedback intotdeauna te asteapta un set de invataminte. Daca vei sta pe banca de rezerve, cu siguranta nu vei deveni mai intelept!

Tu cu ce strategii de viata iti incepi ziua?

Care e punctul maxim in care trebuie sa ajungi pentru a spune "ajunge"!?

Daca vrei sa citesti materialul scris de mine, Arta Feminina a dragostei-Ingrediente si otravuri, despre cum sa experimentezi arta dragostei si cum sa ai o relatie sanatoasa, intra pe Arta Feminina

Cristina Miculete

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#strategii de viata, #alegeri stil viata, #tipologie oameni , #relatii