Cand stii ca e timpul sa pui capat relatiei tale?

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 13:52
10851 citiri
Cand stii ca e timpul sa pui capat relatiei tale?

Ai facut tot ce se poate ca sa-ti salvezi relatia, ai renuntat la multe si simti ca ceva tot nu merge. Te chinuie sarpele indoielii: oare acesta este sfarsitul?

Ce greu este sa hotarasti primul pas...

Oare merita sa astepti primul pas din partera celuilalt sau e cazul sa iei acum initiativa, sa iesi cu fruntea sus, pana inca nu e prea tarziu, si sa eviti jocul penibil, in care poti intra mai tarziu, umilita?

In cartea sa "Being a Man in a Woman's World" (Cum sa fii barbat in lumea femeii), psihologul american Dennis Neder afirma ca, atunci cand sotii n-au copii, coeziunea cuplului o poate salva un proiect comun, un scop al amandoura, o comunitate de preocupari. Fara asa ceva, cuplul este sortit sa esueze.

Viata cuplului devine un chin atunci cand esecul a devenit inevitabil.

Un studiu publicat pe portalul Infoniac pune pe tapet simptomele dupa care poti sesiza daca ai ajuns la faza "totul este pierdut" sau daca inca mai exista o sansa.

Incearca introspectia. Ai la dispozitie cateva reguli:

1. Ceva nu merge, ceva nu-ti place. Este cazul sa privesti partenerul in ochi, sa rascolesti in sufletul lui, sa afli ce gandeste el (ea). Daca nici lui nu-i mai place, daca nici la el nu merge ceva, inseamna ca asta e: nimic nu se mai poate repara.

2. Comunicarea cu partenerul tau nu mai este cea de altadata. Fii atenta: in cazul cand comunicarea a ajuns sa se rezume la simple mesaje de cutuma, e grav. In cazul in care atunci cand comunici exprimi ceva din gandurile proprii, simturile sau emotiile personale, iti faci griji degeaba. V-a blazat derizoriul. Se repara cu un concediu frumos sau chiar numai cu o cina romantica.

3. Altadata asteptai cu nerabdare momentul cand va veti petrece timpul numai in doi. Si acum partida de sex se desfasoara normal, dar, in rest, viata intre patru ochi este un fel de singuratate. Simti nevoia de anturaj. Simptomul avertizeaza: daca faptul ia amploare, ruptura este aproape.

4. Iti place sa-ti compari partenerul cu alte persoane: el este mai bun sau mai rau decat ele. Adevarul este ca, atunci cand iubesti, nu-l compari cu nimeni. Cand ai ajuns la comparatii, ti-ai dat singura semnal ca sfarsitul se apropie. Al doilea semnal poate fi acela cand unul dintre voi il va gasi pe al treilea.

5. De la o vreme iti place sa cochetezi in gluma cu altii, ceea ce nu faceai niciodata. Daca si partenerul simte aceeasi nevoie, ar fi pacat sa mai astepti. Relatia voastra s-a terminat. Este mai elegant un adio cu fruntea sus decat o despartire cu scandal, mai tarziu.

6. Nu mai razi la glumele lui, dar nici el nu mai rade la ale tale. Viata a devenit astfel posomorata. Mesajul spune ca nu-i mai placi si nu te mai place. Concluzia vine de la sine.

7. Faci totul pentru el, dar el nimic pentru tine, sau invers. Daca asa a fost totdeauna, puteti ramane un cuplu fericit toata viata. Daca asta a intervenit pe parcurs, aici se ascunde o cauza grava. Ori o gasesti si afli solutia (greu) ori accepti ca simptomul va deveni fatal.

8. Prietenii vostri comuni nu se prea simt in largul lor cu voi doi la un loc. Se simt bine numai cu unul sau cu altul. Ei au simtit ceva ce tu n-ai simtit. Afla cat nu e inca prea tarziu - poate stie tot satul ce nu stie barbatul.

9. El si-a gasit o prietena, tu un prieten, dar relatia voastra decurge bine. N-ar fi primul caz. S-ar putea ca rabdarea sa va salveze casnicia. Cicatricea din suflet va ramane dureroasa, dar viata arata ca o aventura trecatoare poate fi, uneori, o excelenta invatatura de minte pentru trainicia casniciei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#semne despartire, #viata cuplu, #infidelitate casnicie , #relatii