Cinci moduri de a combate invidia

Joi, 10 Iunie 2010, ora 16:07
4578 citiri
Cinci moduri de a combate invidia

Probabil ca nimeni nu poate sa spuna ca din cand in cand nu se simte gelos sau invidios pe "capra vecinului". Chiar si asa, majoritatea oamenilor se considera a fi persoane generoase si fericite cu adevarat pentru realizarile celorlalti.

Atunci cand se intampla ca gelozia sau invidia sa puna stapanire pe tine, sunt cateva modalitati prin care poti sa o temperezi, potrivit site-ului Shine.

1. Nu este un joc cu suma zero. Sentimentul de gelozie apare in momentul in care cineva are mai mult decat tine: mai multi bani, mai mult succes in dragoste, mai multi pantofi. Dar aceste lucruri nu au nimic de a face cu tine. Faptul ca ei au mai multe nu inseamna ca exista mai putine lucruri pe lume pentru tine: sunt destule lucruri pentru toata lumea!

2. Priveste lucrurile in perspectiva. Nu are rost sa fii gelos pentru ca in orice moment va fi cineva care are mai multe decat tine sau mai putine decat tine. In timp ce tu iti doresti viata vecinului cu masina sport, el probabil ca si-o doreste pe a ta. Invata sa apreciezi ce ai tu, si altii nu au.

3. Gandeste-te la ce ai in loc sa ravnesti la lucruri imposibile. In loc sa iti doresti cu disperare sa bei un martini intr-un bar scump, mai bine deschide o sticla de vin acasa si gandeste-te ce norocos esti ca o ai si pe aceea si cati oameni sunt pe lume care nu au nimic.

4. Transforma gelozia intr-un gand bun. Atunci cand simti ca invidiezi pe cineva, incearca sa te gandesti sincer la ceva bun despre acea persoana. Spune-i cat de mandru esti de realizarile sale si invata ceva de la el.

5. Urmeaza-ti drumul tau in viata. Fiecare are un set de talente unice pe care le aduce in lume. Scopul este sa traiesti viata ta, nu a altora. Nu te speria daca altii ti-o iau inainte la realizari. Nu e nicio graba, s-ar putea oricum ca drumul sa fie mai interesant decat scopul final.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#gelozie invidie combatere, #gelozie invidie generozitate, #gelozie invidie femei , #relatii