Cinci tipuri de colegi dificili la locul de munca si cum sa te intelegi cu ei

Luni, 06 Iunie 2011, ora 12:08
8330 citiri
Cinci tipuri de colegi dificili la locul de munca si cum sa te intelegi cu ei

Locul de munca, la fel ca orice comunitate, aduna laolalta o multime de oameni cu diferite personalitati. Pe langa colegii cu care te intelegi si cu care este usor sa comunici, vei intalni si persoane dificile. Spre deosebire de alte situatii, aceasta este una in care oricine trebuie sa invete sa coopereze chiar si cu cele mai dificile persoane.

Mai jos iti prezentam cele mai comune cinci tipuri de persoane dificile pe care le poti intalni la locul de munca si moduri in care te poti intelege cu ele.

Cea care vorbeste mult prea mult

De cele mai multe ori nu este o persoana rau intentionata. Este prietenoasa si ar vrea sa imparta cu tine toate gandurile si secretele ei, absolut toate. Nu vrea sa faca rau nimanui, insa vorbaria ei continua iti fura din concentrarea asupra muncii.

Pentru a reusi sa inlaturi problema, nu incerca sa apelezi la insulte. Mai degraba, da vina pe tine. Spune-i colegei sau colegului respectiv ca ai deseori probleme de concentrare asupra muncii cand incerci sa asculti povestile lui/ei incantatoare. Esti dispus sa o asculti cu orice alta ocazie, insa nu in timp ce lucrezi. Si daca iti place cu adevarat, o poti invita la o cafea.

Barfitoarea

Da impresia ca stie tot despre oricine. Si nu o satisface doar asta, trebuie sa impartaseasca informatiile si cu ceilalti. Chiar daca uneori este indicat sa mai asculti o barfa, doua pentru a afla vesti care nu se transmit pe cale oficiala, de cele mai multe ori iti poate dauna.

Problema cea mai mare cu barfele este aceea ca sunt sau nu sunt adevarate. Iar in cazul in care incearca sa iti povesteasca lucruri cu adevarat personale ale colegilor, schimba subiectul sau spune-i ca nu ti se pare potrivit sa discuti problemele altora.

Cea care se plange mereu

La toate locurile de munca, vei gasi cu siguranta o persoana care se plange de orice. Este vorba de acea persoana care nu gaseste niciodata nimic care sa o multumeasca. Nimic nu o face fericita si satisfacuta. Daca nu se plange de probleme personale, cu siguranta se va plange de locul de munca, de colegi, de sef, de salariu etc.

Nu incerca sa ii oferi sfaturi sau sa o ajuti, este in natura ei si asta nu o va schimba. Incearca sa schimbi subiectul de fiecare data cand incepe. Ar putea sa priceapa aluzia daca o faci deseori.

Cea care deleaga si sufera de "sefie"

O astfel de persoana nu are de obicei puterea legitima de a delega sau de a face pe seful. Insa, de cele mai multe ori, incearca sa ii puna pe altii sa ii faca treaba. Fie ca nu este in stare, fie ca nu are chef.

Daca poti si nu iti rapesc din timpul alocat sarcinilor tale, uneori poti ajuta o astfel de persoana, mai ales cand chiar nu se descurca. Insa, daca sarcinile tale iti ocupa tot timpul, poti oricand refuza spunand ca ai de terminat lucruri urgente si prioritare pentru tine.

Cea care accepta laudele necuvenite

Este de obicei persoana care accepta orice lauda si ia asupra ei meritele si rezultatele bune ale unui proiect. Nu zice nimic, doar zambeste si da din cap fiind de acord cu toate laudele.

Daca prima data poate fi o greseala, urmatoarele sunt cu siguranta intentionate. Atrage-i atentia, iar daca nu reactioneaza, spune-le colegilor si sefilor tai care a fost adevaratul tau rol in proiect si cum sarcinile pentru care altul e laudat sunt indeplinite de tine. Daca nu reuseste nimic, refuza alta data sa oferi ajutorul.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#colegi dificili munca, #relatii incordate munca , #relatii