Cum poti ghici personalitatea in functie de aspectul fizic

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 12:15
36092 citiri
Cum poti ghici personalitatea in functie de aspectul fizic

Inca din Antichitate, oamenii au fost preocupati sa descopere trasaturi de caracter ale unor persoane doar privindu-le fetele.

Chinezii, spre exemplu, considerau ca fata era o ilustrare a sufletului, iar in Europa medievala frumusetea era sinonima cu virtutea si uratenia era considerata uneori un semn al raului. In timp, aceste conceptii au disparut, insa preocuparea pentru deslusirea partiala a personalitatii in functie de fizionomie a ramas.

Dupa cum arata Askmen.com, iata cateva indicii legate de caracter pe care le poate da chipul unei persoane (fara pretentia ca acestea ar putea fi exacte).

1. Forma fetei

A. Rotunda. O persoana care are fata relativ rotunda este considerata ca avand o personalitate emotiva, putand fi sensibila si atenta, cu grija pentru ceilalti. Aparent, barbatii cu o fata rotunda prefera relatii stabile, de termen lung.

B. Alungita. Cei care au o astfel de forma sunt considerati ca fiind foarte practici, metodici si cu o tendinta spre a munci in exces. Tendinta la barbati este de a avea un fizic atletic, ceea ce uneori poate duce la narcisism si la ceva probleme in relatii.

C. Patrata. O fata cu forma patrata poate inspira celorlalti agresivitate, ambitie si dominare. Cei in cauza au o minte ascutita, analitica.

D. Triunghiulara. Aceasta forma este asociata cu un trup firav, convingere intelectuala, creativitate si sensibilitate.

2. Fruntea

O frunte lata se presupune ca este un semn de istetime si simt practic, precum si un semn de idealism.

O frunte plata indica pragmatism, persoanele cu o astfel de trasatura fizica tinand cont foarte mult de logica si exprimandu-se prin fapte.

Daca ai o frunte "exagerata", poate insemna ca esti un visator, o persoana care are nevoie de un plan clar pentru a-si indeplini ambitiile.

3. Ochii

In ceea ce priveste ochii, exista foarte multe interpretari, legate de diverse aspecte. In functie de forma, spre exemplu, ochii proeminenti, stralucitori sunt de preferat celor mici, inselatori, care pot denota un temperament nervos.

Ochii care par inegali sugereaza ca persoana respectiva priveste lucrurile din perspective diferite si ca este inventiva. Ochii care sunt inclinati in sus pot sugera ca acea persoana este oportunista si ca stie cum sa obtina ceea ce isi doreste.

De asemenea, ochii care par adanci tradeaza persoane cu o fire posesiva, dar care sunt si bune observatoare, chiar scriitori si creatori.

De asemenea, distanta dintre ochi e importanta: o distanta mica indica o viziune ingusta asupra lumii, in timp ce o distanta mai mare sugereaza mai multa toleranta si o minte mai deschisa.

Dincolo de acestea insa, o persoana poate intui daca ochii alteia denota raceala, cruzime, caldura, dragoste, etc., doar privindu-i, fara sa tina cont de forma si alte indicii.

4. Nasul

Nasul ideal este drept, cu un varf ridicat si carnos, trasatura din urma sugerand cordialitate si caldura. Oamenii cu un astfel de nas au standarde ridicate pentru ei insisi si sunt manierati.

Un varf supradimensionat poate indica tendinte violente. Cu cat acesta este mai mare, cu atat persoana respectiva este mai predispusa la un act de violenta. Un nas acvilin (coroiat) indica independenta, vointa puternica.

5. Gura

Buza de sus subtire si cea de jos carnoasa pot indica faptul ca persoana respectiva este una care nu poate raspunde in acelasi fel ca partenerul intr-o relatie.

O structura inversa a buzelor poate sugera in schimb ca persoana ofera foarte mult. Buzele pline, rotunde indica o fire sensibila si atenta, in timp ce buzele mici sugereaza o personalitate cam egoista.

De asemenea, in cazul in care colturile buzelor sunt coborate, persoana este mai greu de multumit, iar daca sunt ridicate inseamna ca are un caracter optimist.

6. Linia maxilarului

Un maxilar bine definit, viguros, indica faptul ca acea persoana are un sistem puternic de valori, te poate judeca repede si este rezistenta; de asemenea, poate fi incapatanata.

In schimb, un maxilar mic sugereaza faptul ca persoana poate fi usor de influentat de catre ceilalti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#trasaturi caracter chip, #trasaturi personalitate fata, #citit chipuri, #cum citesti fete, #cum citesti chipuri, #personalitate trasaturi fizice, #ochi personaliate, #nas personalitate, #buze subtiri personalitate , #relatii