Trucuri pentru a-ti vraji audienta, cand tii un discurs

Marti, 24 Iulie 2012, ora 08:42
10172 citiri
Trucuri pentru a-ti vraji audienta, cand tii un discurs

Daca vrei sa devii un orator foarte bun sau pur si simplu sa fii in stare sa convingi atunci cand tii un discurs, trebuie sa exersezi si sa stii cateva trucuri.

In afara faptului ca repetitiile ar trebui sa aiba loc in fata unei multimi cat mai mari de persoane, pentru a simula conditiile din timpul prezentarii finale, iata ce este bine sa mai faci, conform Bakadesuyo.com:

- foloseste intrebari retorice, pentru a-ti face argumentele cat mai convingatoare. Utilizeaza des pronumele "noi".

- gesturile ajuta mult si trebuie sa ai grija cand le folosesti. De exemplu, daca tii palmele orientate in jos dai senzatia de putere, iar daca le tii orinetate in sus treci ca fiind un om supus. Daca arati inspre ceva, poti parea mai destept decat esti.

- a sti pe de rost discursul nu este mare lucru. Felul in care il prezinti este cheia. Oamenii prefera elocventa si onestitatea, combinate cu multa carisma. Oamenii mandri sunt castigati din start, cei modesti vor parea fricosi, nesiguri pe ei.

- este important si felul in care arati, asa ca imbraca-te ca la carte. Care este, insa, cel mai bun accesoriu? Zambetul. Nu uita ca ne formam o parere despre cineva in numai 100 de milisecunde.

- asteapta-te ca oamenii sa te placa si probabil asa va fi. Daca stai cu teama ca vei da gres, vei avea foarte multe emotii si cel mai probabil vei esua. Esti foarte stresat? Daca esti femeie, bea cafea, daca esti barbat, nu te atinge de ea!

- cateva glume mai deocheate pot sa te apropie de public, atat timp cat ele nu intrec limita, mai ales la inceputul sau la sfarsitul discursului, marind persuasivitatea. Obscenitatea tinuta sub control creste credibilitatea informatiilor din discursul tau, fara sa iti altereze imaginea.

- ia-ti cateva secunde inainte de a incepe, timp in care sa iti imaginezi ce orator minunat esti. Aceasta gandire pozitiva te va ajuta sa iti imbunatatesti discursul si sa ai mai multa incredere in tine.

- inca esti foarte agitat? Incearca sa ascunzi asta cat mai bine cu putinta pana cand reusesti sa iti vii in fire.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#calitati orator bun, #orator bun trucuri, #discurs bun trucuri oratorice, #discurs bun atitudine gesturi, #sfaturi persuasiune discurs, #sfaturi vorbit public , #relatii