Cum sa folosesti limbajul corpului in favoarea ta (Galerie foto)

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 08:00
11704 citiri
Cum sa folosesti limbajul corpului in favoarea ta (Galerie foto)

Limbajul corpului poate sa fie inamicul tau in diverse situatii, tradand sentimente si ganduri pe care poate vrei sa le ascunzi.

Totusi, atunci cand stii cum sa-l folosesti in favoarea ta, va deveni un aliat, potrivit Woman's Day. Iata cateva situatii de viata in care ar trebui sa fii atent la aspectele ce tin de limbajul non verbal:

Prima intalnire

In timp ce vorbiti, stand la masa, apleaca-te usor in fata si inclina-ti capul. Asta va arata ca esti interesat de discutie si usor de abordat. Nu incepe sa iti freci o mana sau un picior, caci astfel de gesturi sunt interpretate ca semne ale disconfortului.

Un barbat care te place iti va oglindi miscarile, asa ca nu se va da pe spate atunci cand nu te apropii mai mult de masa. Daca te atinge usor pe mana, ca din intamplare, este un semn bun.

Daca, in schimb, isi atinge fata tot timpul, inseamna ca il intereseaza mai mult propria persoana.

Interviu pentru un job

Normal ca esti putin emotionat, dar trebuie sa pari si sa fii increzator. Intra in incapere rapid, caci asta arata ca iti place sa rezolvi lucrurile repede, esti eficient si abil.

Cand saluti, foloseste doar o mana si ai grija sa folosesti aceeasi putere de a strange cu cea a interlocutorului. Cand te asezi, pozitioneaza-ti picioarele cu varful pantofilor atintit catre angajator si pune-le unul peste altul, daca asa te simti confortabil.

Tine mainile la vedere, caci daca le ascunzi dai semne de anxietate, plictiseala sau lipsa de incredere in propria persoana. Daca in mod normal gesticulezi, fa-o si acum; nu vrei sa pari artificial. Naturaletea da bine intotdeauna.

Daca interlocutorul da din cap afirmativ in timp ce vorbesti cu el si iti intalneste privirea, este interesat de ceea ce spui.

Nu te ingrijora daca se lasa usor pe spate. Oamenii intr-o pozitie de conducere obisnuiesc sa procedeze astfel. Nu face la randul tau acest gest nici in ruptul capului!

O cearta cu sotul tau

Este mai bine sa stai in lateralul sotului atunci cand discutati, pentru ca asta este mai putin agresiv decat o confruntare fata in fata. Chiar daca el este de vina, nu arata cu degetul inspre el, caci asta denota critica si acuze. Daca tu esti de vina, nu privi in pamant, caci comportamentul tau va fi interpretat ca unul defensiv.

Pe masura ce replicile se aglomereaza, barbatii tind sa incheie disputa brusc. Daca il vezi ca-si tot atinge gatul cu mainile, inseamna ca se simte incoltit, deloc in elementul sau, defensiv, asa ca ar trebui sa incerci sa calmezi putin spriritele.

Atunci cand se cearta, multi barbati refuza sa mai vorbeasca, se inchid in sine, evitand si contactul vizual direct. Daca vezi ca asa ceva deja se intampla, incearca sa-ti calmezi tonul vocii si sa il atingi usor cu palma pe umar. E o incercare de a=i capta atentia, de a-l face sa se intoarca inspre tine.

Daca reactioneaza pozitiv, intorcandu-se catre tine, inseamna ca incepe sa se deschida din nou si problemele se vor rezolva, comunicarea fiind reluata.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#limbaj corporal interviu job, #limbaj corporal cearta cuplu, #limbaj non verbal interviu job, #limbaj corporal prima intalnire , #relatii