Cum sa iti faci curaj sa iesi din nou la intalniri, dupa o relatie de durata

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 14:18
4983 citiri
Cum sa iti faci curaj sa iesi din nou la intalniri, dupa o relatie de durata
Foto: Arhiva

Despartirea de persoana pe care am iubit-o si cu care ne-am impartit viata mai multi ani este un moment dureros. Tindem sa ne refugiem in regrete si procese de constiinta, pentru a vedea unde am esuat.

Deoarece exista riscul sa ne autovictimizam, procesul de vindecare se dovedeste a fi unul lent si dureros. De aceea, uneori, riscam sa pierdem oportunitatile de a intalni oameni noi, care ar putea sa ne faca fericiti.

Daca si tu te afli in situatia de a fi iesit dintr-o relatie de lunga durata, dar nu iti doresti sa faci din asta o tragedie cei de la All Women Stalk iti ofera cateva sfaturi utile ca sa iti faci curaj sa iesi din nou la intalniri.

Cand iesi in oras cu cineva care iti place, dar nu esti sigura de ce vrei sa se intample mai departe, nu intra in detalii. Cum se spune in popor: nu pune carul inaintea boilor. Toate lucrurile trebuie facute cu rabdare. Asa ca la prima intalnire nu iti povesti toata viata si suferinta din relatia anterioara. E mai bine sa te concentrezi pe lucruri placute, pentru ca nici tie nu o sa iti placa daca celalalt iti vorbeste de fostul partener.

Este foarte important sa fii tu insuti, iar atunci cand te-ai hotarat sa iti dai intalniri din nou, nu te preface. Poti sa iti schimbi unele atitudini, dar asta daca iti doresti cu adevarat. Nu te schimba intr-o persoana pe care celalalt crezi ca o vrea, pentru ca lucrurile nu vor merge mai tarziu, cand isi va da seama cum esti cu adevarat. Daca te iubesti asa cum esti, cei din jur se vor simti atrasi de tine.

Inainte de a te intalni cu posibili viitori parteneri, discuta cu amicii tai care nu sunt intr-o relatie. Vei afla lucruri noi, deoarece atat timp cat ai fost intr-o relatie nu ai dat atentie multor lucruri. Vei vedea ca ei au o perspectiva diferita asupra vietii, care te va ajuta si pe tine sa te simti confortabil.

Fa experimente, fii liber. Poate in decursul relatiei care tocmai s-a incheiat ai avut alte valori, dar acum cand te intalnesti cu persoane diferite poti sa faci lucruri diferite. Asa vei descoperi ce te face fericit si multumit.

Cand te duci din nou la intalnire trebuie sa fii interesat de persoana de langa tine. Daca te duci cu o atitudine indiferenta, celalat nu se va simti in largul sau si totul va fi un fiasco. Asa ca nu iti "uita" entuziasmul acasa.

Fa lucruri care te fac sa te simti confortabil. Daca nu simti nevoia sa te saruti la sfarsit, atunci nu o face. Mergi in ritmul tau, iar daca nu exista acea scanteie poate ramaneti amici.

Sa stii ca ai nevoie de timp, chiar daca te-ai decis ca e timpul sa mergi mai departe. Procesul de vindecare difera de la unii la altii, cert este insa ca graba strica intotdeuna treaba. Nu trebuie sa sari imediat intr-o alta relatie pe termen lung, pentru ca ai nevoie de timp sa te redescoperi.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#relatii lunga durata, #intalniri oameni noi , #relatii