Cuvintele pe care sa nu le spui unei femei

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 10:38
7118 citiri
Cuvintele pe care sa nu le spui unei femei
Foto: Men\'s Health

Barbatii sunt predispusi la unele gafe care i-ar putea costa scump in relatiile cu partenerele lor. Un nou studiu in psihologie arata ca unele cuvinte nu ar mai trebui folosite.

Atunci cand ei fac complimente, sunt de evitat, arata studiul, cuvintele "dragut" si "bine". Cand faci complimente unei femei, evita-le. Cu "dragut", vrei sa ii spui ca arata destul de bine, dar ea intelege altceva, presupunand ca vrei sa spui ca a aratat mai bine in trecut. Informatiile sunt oferite de editia in limba engleza a revistei Men's Health.

Psihologul Geoffrey Beattie, de la Universitatea din Manchester, a inregistrat 50 de conversatii in care se faceau complimente. A constatat ca barbatii erau mult mai predictibili in ceea ce spuneau femeilor atunci cand doreau sa le impresioneze.

Complimentul tipic facut de barbati este: "Arati dragut", dupa cum sustine psihologul britanic. Cuvantul "dragut" a fost prezent in 25% dintre complimentele care s-au facut femeilor. "Bine" a fost prezent in 20%, in schimb. Totusi, complimentele sunt printre cele mai bune metode de a impresiona o femeie si nu trebuie sa renunti la ele.

Unele sfaturi utile sunt oferite de Jason Tesauro in cartea la care este coautor, "The Modern Gentleman Second Edition", programata sa apara in luna aprilie a acestui an. El sustine ca trebuie sa eviti lucrurile comune. Nu e nevoie, de exemplu, sa ii spui ca are parul frumos sau ca locuieste intr-un apartament frumos. A tot auzit, probabil, astfel de complimente.

Poti sa te legi, in schimb, de ceva ce observi inedit in casa ei, o colectie de muzica jazz, de exemplu. El mai ofera si cateva cuvinte pe care le considera tocmai bune de pus in complimente: adjective ca "eleganta", "splendida" si "sexy" nu trebuiesc ocolite.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#relatii femei barbati ziua femeii, #martie complimente imbracaminte cadouri , #relatii