Despartirile sunt mult mai grele in era digitala

Duminica, 12 Mai 2013, ora 14:28
2441 citiri
Despartirile sunt mult mai grele in era digitala
Foto: The Telegraph

Cu ceva vreme in urma ruperea unei realatii era depasita cu mai multa usurinta, distrugand scrisorile, fotografiile si stergand mesajele din casuta postala electronica, dar dupa explozia comunicarii pe site-uri precum Facebook despartirile sunt cu mult mai grele.

Daca e-mailurile si fotografiile digitale pot fi usor sterse, imaginile si mesajele postate pe retelele sociale nu mai sunt la fel de usor de sters, mai ales daca acestea au fost publicate online de catre altcineva, scrie The Telegraph .

Raspandirea si amploarea luata de continutul stocat in mediul virtual creeaza o adevarata problema de vointa celor care vor sa depaseasca o relatie pentru ca amintirile fostelor iubiri sunt mereu prezente si usor accesibile.

Psihologii de la Universitatea Santa Cruz din California au stat de vorba cu 24 de persoane cu varste cuprinse de la 19 la 34 de ani cu privire la metodele lor de a face fata unui esec in dragoste, dupa ce acesta a implicat si mediul on-line. Aceasta insemnand dialoguri, postarea de poze taguite si comentarii publice.

Concluziile au fost prezentate la o conferinta despre implicarile pe care le are mediul on-line in viata oamenilor si asupa efectelor psihologice ale mediului on-line, iar cercetatorii au fost de parere ca oamenii au avut dificultati in incercarea de a sterge amintirile on-line ale unei relatii. Daca unele detalii pot fi sterse altele pur si simplu raman in mediul on-line.

Jumatate dintre participantii la studiu au recunoascut ca au sters urmele vechilor iubiri din mediul virtual, opt au pastrat toate inregistrarile de relatia lor intacte, in timp ce doar patru au selectat si au sters doar anumite mesaje.

Cei care au pastrat arhiva amoroasa virtuala intreaga au avut nevoie de cea mai mare perioada de timp pentru a se vindeca, iar care au eliminat integral vechile povesti au regretat de multe ori acest lucru ceea ce a facut vindecarea la fel de dificila.

O solutie poate sa fie o asa numita "cutie a Pandorei", adica un software, care sa permita fiecarui utilizator al unei retele de socializare sa stearga sau sa mute toate postarile anterioare intr-un singur loc cu scopul de a permite acestora sa aleaga ce relicve pastreaza si ce sterg, dar de fiecare data sa poata izola povestea de dragoste consumata intr-un loc care sa nu mai fie public, fapt care spun psihologii, ar putea permite rezolvarea problemei.

Este pe principiul pachetului de scrisori de dragoste, puse in ordine si legate cu panglica, care apoi era depozitat intr-o cutie in podul casei, asa cum facea bunica. Amintirile erau pastrate, dar nu mai erau accesibile in orice moment, la o simpla apasare de buton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#despartire era digitala, #relatii fotografii Internet , #relatii