Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Din ce in ce mai multe divorturi - afla cel mai des invocate motive

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 20:52
4248 citiri
Din ce in ce mai multe divorturi - afla cel mai des invocate motive
Foto: seattle-divorce-lawyer

Foarte multe cupluri intampina probleme si ajung sa aiba discutii, care pot degenera si sa se ajunga pana la divort. Numarul divorturilor creste foarte mult, iar motivele difera, de la probleme financiare, pana la lipsa de comunicare. Afla in continuare care sunt cele mai intalnite motive pentru care unele casnicii sfarsesc la tribunal.

Cel mai des intalnit motiv pentru care au loc divorturile este lipsa de comunicare. De foarte multe ori, persoanele implicate intr-o casatorie nu comunica pe cat de mult ar trebui si totul se termina printr-un divort. Comunicarea este cheia unei casatorii puternice. Aceasta problema poate fi rezolvata prin terapie de cuplu, insa putine persoane opteaza pentru aceasta varianta, aminteste Buzzle.

Al doilea motiv ar fi nefericirea in cuplu. O casatorie poate sa ia sfarsit chiar daca unul dintre cei doi este fericit. Dar pentru ca cel de-al doilea sot nu se simte fericit in aceasta relatie se poate ajunge la divort.

Un alt motiv ar fi incompabilitatea. Si abuzurile emotionale reprezinta o cauza des intalnita a despartirilor.

Pe locul cinci in topul motivelor divorturilor este criza financiara. Cuplurile care au facut alegeri financiare gresite si acum nu se mai descurca cu datoriile pot ajunge la divort, daca nu stiu cum sa se ocupe de aceasta problema.

Problemele cu alcoolul reprezinta o chestiune care apare in foarte multe cupluri si din cauza careia se ajunge la divort.

Un alt motiv al divorturilor este infidelitatea. Aceasta poate duce la sfarsit chiar si cele mai frumoase relatii. Fie ca este inselat sotul sau sotia, consecintele sunt devastatoare pentru intreaga familie.

Topul profesiilor predispuse la divort

Un alt motiv des intalnit atunci cand se pune problema de divort este abuzul fizic.

Desi nu te-ai putea gandi ca prioritatile unei persoane pot duce la divort, afla ca se poate intampla si asta. De exemplu, daca o femeie pune pe primul loc cariera si nu doreste sa faca un copil, in timp ce sotul sau isi doreste foarte mult sa aiba urmasi, acest cuplu poate sa ajunga la divort.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#motive divort, #divorturi cauze , #relatii