Dragostea te poate ingrasa

Luni, 17 Mai 2010, ora 06:33
3123 citiri
Dragostea te poate ingrasa

Fara sa-ti dai seama, euforia pe care o simti atunci cand esti indragostita te poate face sa fii mai toleranta in ce priveste grija ta pentru kilogramele in plus. O data iti permiti o masa mai copioasa, alta data ceva dulce in plus, altadata sari peste cele cateva minute sau ore de miscare si, tot asa, in scurt timp iti poti da seama ca ai nu doar fluturasi in stomac, ci si un colacel de grasime pe talie.

"Cand incepem sa ne simtim bine intr-o relatie, ne facem alte obiceiuri care nu sunt intotdeauna bune pentru greutatea noastra", spune Amy Gorin, profesor la universitatea din Connecticut.

Revista "Women's Health" a identificat cinci comportamente aflate in stransa legatura cu o relatie, care iti pot aduce cateva kilograme in plus.

Site-ul msnbc.com, care a citat aceasta revista, a adaugat insa si cate o solutie pentru fiecare. Iata care sunt acestea:

1. Mananci pe la restaurante si alte localuri mai tot timpul

Cand esti singura, ai tendinta de a-ti prepara mai des mancare in casa, mai sanatoasa. Odata ce ai intrat intr-o relatie insa apar din ce in ce mai multe cine luate la restaurant sau gustari intre mic dejun si masa de pranz. Cuplurile au obiceiul de a dezvolta din mancatul impreuna si o placere deosebita, care implica veselie si armonie. Numai ca, in medie, o masa luata la restaurant are 867 de calorii, fara bauturi si desert, ceea ce nu este chiar imbucurator pentru silueta ta.

Solutia: Mananca mai des pe acasa

Gatitul acasa poate deveni o activitate destul de intima si incitanta. In plus, in acest fel iti poti controla numarul de calorii folosind alimente mai sarace in grasimi spre exemplu.

De asemenea, daca va hotarati sa iesiti la un restaurant, ai grija sa mananci inainte cu cateva ore o gustare bogata in proteine si fibre, care te va ajuta sa nu mai ai o pofta uriasa de mancare. Multe femei fac greseala de a rabda de foame toata ziua atunci cand stiu ca ies seara la restaurant, ceea ce le determina sa faca excese.

Un iaurt fara grasimi si un fruct sau un bol de cereale cu lapte dulce degresat pot fi alegeri foarte bune inainte de o cina in oras.

2. Uiti sa faci miscare

Un studiu realizat anul trecut a aratat ca cei care locuiesc impreuna cel putin doi sau trei ani sunt mult mai putin activi din punct de vedere fizic, iar femeile devin mai predispuse obezitatii. Programul tau este mai incarcat cu evenimente de cuplu, ramanandu-ti astfel mai putin timp pentru tine.

Incearca totusi sa mai renunti din cand in cand la un suc cu partenerul si du-te sa alergi cativa kilometri, macar pe banda daca nu in aer liber.

Solutia: Implica-l si pe el

Ca sa eviti aparitia kilogramelor in plus dupa ce ti-ai gasit iubitul mult visat, cel mai bine este sa il implici si pe el. Mai multe cercetari au demonstrat ca femeile care fac sport impreuna cu partenerul lor pierd mai mult in greutate decat cele care transpira singure.

Cand unul dintre voi nu are dispozitie pentru facut miscare, celalalt ar trebui sa fie cel care sa insiste.

3. Nu mai apreciezi portiile cum trebuie

Atunci cand mananci in fiecare zi langa cineva care are in fata numai farfurii uriase cu mancare ajungi sa nu iti mai dai seama cam cat inseamna o portie normala. In felul asta iti pui si tu tot atat cat ii pui lui, ceea ce te poate face sa te alegi cu kilograme in plus.

El poate fenta usor aceste extra-calorii daca are mai multa masa musculara care cere un consum mai mare.

Solutia: Pune-ti tie portii mai mici

Daca iti dai seama ca ai inceput sa mananci tot atat cat mananca el, ar fi bine sa mai reduci din portii si sa te limitezi la trei sferturi din cantitatea pe care i-o dai lui. Din pacate, femeile ard cu 26% mai putine calorii decat barbatii.

4. Gustarile lui devin si gustarile tale

Probabil nu iti cumperi chipsuri special pentru tine, dar, atunci cand el incepe o punga si o lasa pe masa, ai nevoie de foarte multa vointa ca sa nu mananci si tu. O echipa de cercetatori din cadrul unei universitati din Newcastle, care a realizat un studiu in acest sens, a ajuns la concluzia ca femeile sunt mai predispuse catre a adopta obiceiurile legate de alimentatie ale partenerului, decat invers.

Solutia: Stabileste-ti niste reguli

Fie iti iei si tu cateva chipsuri din punga lui, dar doar cateva, si le pui pe o farfurie (daca mananci direct din punga exista posibilitatea sa nu iti dai seama cand ai inghitit jumatate din ea), fie incerci snacks-uri care au mai putine calorii.

5. Esti fericita

Potrivit unui studiu dat publicitatii anul trecut, ceea ce este bun pentru inima ta ar putea fi rau pentru soldurile tale. Mai exact, oamenii care sunt fericiti slabesc mai greu decat cei care au anumite apasari sufletesti ori suferinte.

Solutia: Cantareste-te des

Este foarte bine daca reusesti sa iti accepti corpul cu putine kilograme in plus si nici nu trebuie sa devii obsedata de calorii, dar, atunci cand vezi ca abia iti gasesti haine ca sa te imbraci, este greu sa te mai simti bine in pielea ta.

Pentru a evita sa ajungi intr-o asemenea situatie, foarte important este sa te cantaresti des. Si, daca ai nevoie de o motivatie in plus pentru a te stradui sa te mentii slaba cat de cat, gandeste-te ca mai multe studii au demonstrat ca cei care sunt multumiti de corpul lor si sunt destul de activi au parte de un sex mai satisfacator.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#dragostea ingrasa, #dragoste relatie mancare, #dragoste obezitate , #relatii