De ce stau impreuna oamenii in relatii nefericite. Nu e vorba de lene

Joi, 27 Decembrie 2018, ora 14:00
27948 citiri
De ce stau impreuna oamenii in relatii nefericite. Nu e vorba de lene
Foto: Arhiva Pixabay

Adesea, cand auzi despre cineva ca se complace intr-o relatie care nu-l mai multumeste de multa vreme, crezi ca din lene nu schimba situatia, nu ia taurul de coarne. Realitatea pare sa fie insa cu totul alta, arata un studiu recent.

Nu e simplu sa termini o relatie care nu mai functioneaza si, cu cat e mai rea, cu atat pare mai greu sa iesi din ea. Cei mai multi martori ai unor astfel de relatii sunt convinsi ca lenea nu-i lasa pe cei in cauza sa schimbe lucrurile.

Dornici sa afle adevarul, oamenii de stiinta, trecuti si ei prin astfel de situatii, au monitorizat circa 2.000 de cupluri, din care aproximativ 500 se gandeau la despartire, si au ajuns la o concluzie neasteptata: altruismul nu-i lasa sa se desparta, arata Science Alert.

In mod normal, ai gandi ca cei care raman in astfel de relatii fac parte din doua categorii: cei care considera ca au investit prea mult timp si sentimente ca sa renunte si cei care cred ca singuri le-ar fi si mai rau.

Cu uimire, cercetatorii de la Western University, din Ontario, Canada, au descoperit insa ca nu interesul personal primeaza in astfel de situatii. Cei care se afla in asa relatii se feresc sa faca pasul in primul rand pentru ca se gandesc la sentimentele partenerului. Mai ales atunci cand considera ca el e foarte implicat in relatie se feresc sa aduca vorba de despartire, a explicat autorul studiului, Samantha Joel.

Cu alte cuvinte, chiar si nefericiti, nu vrem sa ranim partenerul si ne pasa de dorintele acestuia, mai spune cercetatorul. E primul studiu care pune lucrurile in aceasta perspectiva, mai noteaza sursa.

Cercetatorii au descoperit ca, cu cat mai dependent considera cineva ca e partenerul de cuplu, cu atat mai putin probabil va initia despartirea, chiar daca e nefericit in relatie. Sunt mai putine sentimente egoiste la mijloc decat ar crede cei din jur, au descoperit oamenii de stiinta, se mai arata in raportul publicat de Journal of Personality and Social Psychology.

Vezi si Studiaza creierul uman de o viata si a ajuns la o concluzie. Iata care e cea mai importanta alegere pe care o poti face ca sa fii fericit

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#initiere despartire, #despartire cuplu cauze, #relatie toxica, #despartire studii, #cuplu nemultumire , #relatii