Similaritati intre masini si relatii? Mai multe decat ti-ai imagina

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 07:02
4727 citiri
Similaritati intre masini si relatii? Mai multe decat ti-ai imagina

Un barbat poate primi sfaturi in privinta relatiilor amoroase de la tatal sau, de la unchiul divortat, care ar putea sa ii mentioneze cate ceva si despre contractul prenuptial, de la mama, care insa va ocoli cu buna stiinta anumite detalii de interes. Aproape toata lumea are ceva de zis, insa informatii pretioase pot fi luate din ...garaj. Si asta pentru ca masinile te pot invata cate ceva despre relatiile cu sexul opus.

Askmen.com a alcatuit o lista cu cateva similaritati intre masini si relatii, precum si cu cateva sfaturi valabile pentru ambele.

1. Nu o lua de la un prieten

In perioada in care masina a fost a prietenului tau, cel mai probabil ti-ai facut si tu o parere de ansamblu despre calitatile si defectele ei. Si ce daca relatia lor a fost scurta - din moment ce e dispus sa o vanda - ai putea spune. Nu e niciun motiv sa crezi ca voi doi nu va veti intelege de minune. Si, totusi, intotdeauna te vei intreba de ce o vinde, de ce renunta la ea? Intrebarea te va macina si va strica in cele din urma relatia voastra.

2. Ai rabdare sa faci modificari?

Poate ca o masina lovita sau putin ruginita ar putea fi perfecta cu cateva schimbari, insa, in realitate, putini barbati mai au rabdare sa faca modificari, desi ar castiga numai de castigat. Din pacate, si in relatii este cam la fel. Cei mai multi dintre ei sunt putin dispusi sa faca mici compromisuri, sa aiba rabdarea pentru a privi in profunzime, pentru a vedea adevarata fata.

3. Cele frumoase atrag atentia, dar dau si mai multe batai de cap

O masina frumoasa va atrage atentia, va starni admiratia, insa si invidia, poate si rautatea unora (o urma de cheie e dovada in acest sens). La fel si cu femeile foarte atractive. Este o mandrie sa ai o prietena ce face sa se intoarca toate capetele, face bine la ego, insa este si o grija in plus, mai ales ca stii bine care este mentalitatea barbatilor.

4. Un test inainte de decizia finala?

De obicei nu cumperi primul autoturism care iti iese in cale. Mai cauti, te mai interesezi, faci un test drive. Cam asa ar trebui sa fie si intr-o relatie. Nu te intrebi de ce in alte timpuri sotii (casatoriti adesea de parinti) nu prea zambeau in fotografii?

5. Ascult-o!

Pe masura ce trece timpul, tinzi sa fii mai putin grijuliu cu masina si intr-o zi te trezesti ca nu mai merge si ca, eventual, este ireparabil. Asa se intampla si intr-o relatie. Asculta-ti consoarta, daca vrei sa mergi la drum lung cu ea!

6. Se intampla sa nu merite efortul

Se intampla ca, la un moment dat, sa iti dai seama ca nu mai merita sa investesti in masina si sa o intretii. E timpul sa pleci, sa renunti la ea. Si in cazul unei relatii se poate intampla: candva s-ar putea sa iti dai seama ca o relatie pur si simplu nu mai merge si ca orice efort de a o salva este inutil.

7. Iti vei aminti intotdeauna de prima

Chiar si daca nu a fost o masina asa cum ti-ai fi dorit, iti vei aminti intotdeauna de cea care a fost prima. Cu ea ai pornit la drum, cu ea ai avut primele experiente de sofer, era deosebita in felul ei. In ceea ce priveste relatiile, poate ti-ai dat seama ca nu te potriveai deloc cu prima ta iubita, insa nu o vei uita vreodata. Asta chiar daca stii ca ai facut bine mergand fiecare pe drumul sau. Vei zambi insa nostalgic de cate ori iti vei aminti de ea.

8. Dupa un "accident", nu va mai fi niciodata la fel

O masina poate fi reparata, uneori perfect, insa intotdeauna ti se va parea ca altfel mergea inainte de accident, vei sesiza mici schimbari, scapari. La fel se intampla si in cazul unui episod mai putin placut dintr-o relatie, cum ar fi o aventura a ei. Oricate eforturi ati face, ceva va fi schimbat din acel moment.

9. Eforturi de mentenanta sustinute

Dintre toate lucrurile pe care le poate invata un barbat de la o masina, acesta este cel mai important. Este vorba de eforturile sustinute, pe termen lung, pentru ca masina sa ramana in forma buna. Intr-o relatie, acestea sunt obligatorii, desi nu ar trebui sa fie percepute asa. Cum canti cand mesteresti la masina, distreaza-te in viata de zi cu zi punand caramida peste caramida la relatia voastra.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#asemanari masini relatii, #similiaritati masini relatii, #sfaturi masini relatii, #barbati masini, #barbati femei , #relatii