Tot ce trebuie sa stii despre limbajul corpului

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 18:20
16273 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre limbajul corpului

Daca, in ciuda eforturilor facute, nu poti descifra personalitatea cuiva, pur si simplu nu stii la ce sa te astepti de la acea persoana, inseamna ca nu ai acordat atentie limbajului non-verbal, cel al corpului.

Mai mult de 80% din ceea ce comunica oamenii vine pe aceasta cale, fapt pentru care in special politia foloseste aceasta modalitate pentru a vedea cine minte si cine spune adevarul, potrivit Woman's Day. Oamenii relationeaza intre ei in 3 feluri: verbal (prin cuvinte), vocal (prin tonalitatea vocii) si vizual (prin limbajul corpului).

Dintre acestea, a treia cale de comunicare este cea mai importanta. Imagineaza-ti o persoana care spune ca totul este bine in viata ei (intr-o perioada in care toate lucrurile ii merg pe dos), dar se incrunta cand afirma acest lucru. Este clar ca incearca sa te induca in eroare.

Iata cum poti sti daca mesajul transmis de cineva este cel veridic:

Fii atent la fata

Ai grija la frecventa cu care cel din fata clipeste, daca isi umezeste buzele sau face grimase rapide inainte de a zambi. De exemplu, daca oferi cuiva un cadou si nu-i place, buzele vor fi singurele elemente de pe fata care se vor misca, persoana in cauza nu va zambi cu tot chipul.

Un zambet adevarat face sa se increteasca putin pielea de la coltul ochilor si sa se ridice pometii. In plus, atunci cand oamenii sunt suparati, colturile gurii se lasa usor in jos.

Limbajul corpului

Daca picioarele unei persoane sunt orientate catre tine, inseamna ca ii place compania ta. Daca nu, cel mai probabil abia asteapta sa plece.

Mainile incrucisate sunt in general un semn de aparare, dar nu si daca sunt doar usor asezate pe piept, intr-o postura lejera, nu tinute strans. In primul caz, este posibil ca pur si simplu omul respectiv sa nu stie ce sa faca cu ele, cum sa le tina.

Daca vezi un om stand in picioare, cu mainile in jos, pumnii stransi si doar degetele mari ramase drepte, cel mai probabil este suparat. In plus, daca sotul tau isi intoarce abdomenul departe de tine, chiar daca privirea e atintita inspre tine, este posibil sa fie suparat pe ceva ce tocmai ai spus.

Trimite mesajul corect

Atunci cand vine vorba despre limbajul corpului tau, nu este cazul sa stai sa iti controlezi fiecare miscare, pentru ca acestea vin oricum in mod natural. In cadrul unui studiu din 2011, de la Universitatea Berkeley, cercetatorii au demonstrat ca oamenilor le ia doar cateva secunde pentru a-si da seama daca interlocutorii lor sunt demni de incredere si daca au capacitatea de compasiune.

Ce inseamna diferite gesturi

Exista cateva gesturi, insa, care nu pot fi interpretate decat intr-un singur fel, asa ca ar fi bine sa le cunosti insemnatatea, pentru a sti cum sa reactionzi.

- daca iti atingi podul nasului, nu faci decat sa transmiti mesajul "nu imi doresc sa fiu aici, acum".

- daca iti atingi gatul mai mereu, dai semne de nesiguranta;

- daca iti strangi mainile la piept usor, lejer, poate fi considerat un semn de auto-alinare; poate ca pur si simplu ai nevoie de o imbratisare.

- mainile asezate in solduri, privirea in jos si sprancenele incruntate reprezinta un semn clasic de manie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#limbajul corpului semnificatii, #limbaj corp informatii, #limbaj corporal comunicare, #limbaj non verbal semnificatii, #limbaj corporal descifrare , #relatii
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Ce-nseamna pumnul strans cu degetul mijlociu ridicat?