Cum recunosti un sinucigas?

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 20:36
10721 citiri
Cum recunosti un sinucigas?

Sinuciderea este una din principalele cauze de deces la nivel mondial. Exista multe motive care pot face o persoana sa se sinucida, unele banale, iar unele atat de adanc inradacinate in subconstient incat numai persoana care le are le poate intelege de fapt.

Cu toate acestea, exista niste semnale de avertizare si ar fi bine sa le stiti ca sa puteti salva pe cineva, in cazul in care le recunoasteti. Cei de la All Women Stalk prezinta semnalele pe care le emite o persoana care are de gand sa se sinucida.

Sentimentele de anxietate si agitatie ii fac pe oameni depresivi. De la depresie la ganduri sinucigase nu este un pas urias, din cauza ca aceste sentimente sunt coplesitoare. De aceea, acesti oameni isi doresc doar liniste si pace interioara si sunt dispusi sa faca orice pentru a le gasi.

Pe langa anxietate, acesti oameni se simt neajutorati si disperati. Ei simt ca nu exista nicio speranta pentru viitor, de aceea vad in sinucidere singura cale de a scapa de probleme.

De asemenea aceste persoane au sentimente de vinovatie si auto-dezgust. Simt ca sunt o problema inclusiv pentru cei dragi, pentru prieteni si se gandesc ca moartea le-ar rezolva pe toate.

Oamenii cu tendinte sinucigase isi asuma de multe ori riscuri inutile. Cateva exemple de comportament distructiv sunt legate de consumul de droguri, sexul neprotejat, condusul cu viteza mare, tulburari de alimentatie. Acestia nu se feresc de pericole.

Persoanele care sufera de ganduri de sinucidere au o dorinta tot mai mare de a fi singure. Ele stau departe de familie si prieteni si nu se mai angajeaza in activitati de care sa se bucure.

Sinucigasii sunt fascinati de moarte si citesc materiale despre violenta. Veti observa ca ei vorbesc sau scriu mult despre moarte.

Nu trebuie niciodata sa ignorati amenintarile de sinucidere, indiferent cat de intamplator sau in gluma sunt facute acestea. Persoanele care comit sau au de gand sa se sinucida vorbesc adesea despre asta, inainte sa o faca, o fac.

Sinucigasii, odata ce au luat aceasta decizie, vor incepe sa isi imparta posesiunile. Practic, ei incep pregatirea pentru plecarea din taramul muritor.

Aceste persoane vor lua legatura cu familia si prietenii cu scopul de a-si lua ramas bun. Ei actioneaza ca si cum le vezi pentru ultima oara si spun la revedere intr-un mod care sugereaza finalitate.

Cand au luat in sfarsit decizia de a-si lua, ei vor avea un sentiment de calm si pace. Veti observa acest lucru ca pe o fericire brusca si inexplicabila dupa o lunga perioada de depresie sau anxietate.

Sinuciderea, nu conteaza de cate ori ai auzit despre ea, poate rani si ruina vietile oamenilor care raman. Daca recunosti semnele de mai sus in jurul tau apeleaza la un specialist.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...