5 motive pentru care nimic nu iti iese cum ar trebui

Marti, 30 Iulie 2013, ora 18:18
18091 citiri
5 motive pentru care nimic nu iti iese cum ar trebui
Foto: Fitnea.com

Daca lucrurile nu merg tocmai cum ar trebui si ai senzatia ca tot universul comploteaza impotriva ta, e timpul sa citesti urmatoarele randuri. Este important sa recunosti cauzele acestui sir nesfarsit de esecuri, daca vrei sa ii pui capat o data pentru totdeauna.

Citeste mai jos care sunt potentialele 5 motive pentru care nimic nu iti iese cum ai vrea, informatii prezentate de site-ul Fitnea.

Omisia elementelor de baza

Ori de cate ori ne confruntam cu o situatie, obisnuim sa credem ca stim foarte bine elementele de baza, asa ca trecem foarte repede peste intelegerea acestor factori esentiali. Omitem instructiunile si etapele primordiale, fara sa stim ca ele sunt esentiale pentru formarea unei baze solide, pe care sa "cladim" ulterior, sa rezolvam o situatie.

Fie ca vorbim despre profesie sau relatii personale, orice lucru cladit pe o baza gresita nu va avea o finalitate satisfacatoare.

Graba strica treaba

In general, oamenii nu sunt buni in ceea ce fac atunci cand nu acorda suficient timp acelui aspect. Cel mai rau este ca tindem sa facem aceeasi greseala, dar din cauza vitezei nu constientizam acele erori.

Secretul consta in incetinirea ritmului si incercarea de a nu ne mai simti atat de presati de timp. In scurt timp se va vedea si o imbunatatire a modalitatii cu care abordam sarcinile.

Lipsa practicii si a concentrarii

Studiile au aratat ca angajatii petrec multe ore la lucru corectand greseli care au aparut ca urmare a lipsei de concentrare. Daca nu esti implicat cu totul in activitatea depusa, este foarte posibil sa apara greseli. Pentru a face bine un lucru mai e nevoie si de practica, deci timp pe care, de multe ori, nu suntem dispusi sa il acordam acestui gen de activitati repetitive, plictisitoare adesea.

Daca vei accepta ca si cei mai performanti oameni exerseaza si se concentreaza asupra ceea ce au de facut, vei vedea ca lucrurile vor merge, dupa un timp, ca unse.

Lasam frustrarile sa acapareze tot ce avem mai bun

Frustrarea duce la o atitudine negativa si asta pentru ca furia creste adrenalina, schimbandu-ne in rau starea de spirit. Secretul este sa gasesti modalitati pentru a nu deveni atat de frustrat si sa accepti ca lucrurile nu merg de fiecare data la fel de bine si usor pe cat ti-ai dori. Acceptarea situatiei prezente va duce in mod sigur la o imbunatatire in viitor.

Facem lucruri care, de fapt, nu ne intereseaza cu adevarat

Daca exerciti o activitate pe care o gasesti grea si plictisitoare, vei sfarsi prin a o uri si prin a nu o mai practica la standarde inalte. Nu iti va pasa de rezultatele oferite, de greselile care apar, de performanta sau de imbunatatirea propriilor actiuni. Atunci cand lucrezi intr-un domeniu care iti place sau catre care, cel putin, ai o afinitate, lucrurile vor veni de la sine.

In cazul in care respectivul domeniu nu te intereseaza, cel mai bun sfat ar fi acela de a renunta si de a gasi o activitate care ti se potriveste cu adevarat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#motive esec, #cauze esec, #cauze esec job, #insatisfactie loc munca , #senzatii