Ce ti-ai cumpara, tie sau altora, daca ai fi miliardar? (Galerie foto)

Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 08:26
3192 citiri
Ce ti-ai cumpara, tie sau altora, daca ai fi miliardar? (Galerie foto)
Foto: listverse

Pentru cei mai multi dintre noi, un criteriu care are o pondere destul de mare, daca nu cea mai mare, in alegerea unui cadou este pretul. Unele persoane insa isi permit sa faca achizitii exorbitante, fie pentru ei, fie pentru cei dragi, fara macar sa faca un calcul al banilor care le raman dupa.

Daca te-ai numara printre miliardarii lumii, ce ai alege sa cumperi? Listverse a scos in evidenta cateva dintre cele mai scumpe lucruri din lume. Preturile sunt exprimate in dolari americani si sunt aproximative.

1. Ceas de mana - 25 de milioane de dolari

Este vorba de un ceas marca Chopard, decorat cu trei diamante in forma de inima, un diamant roz de 15 carate, un diamant albastru de 12 carate si unul alb de 11 carate. Un cadou perfect chiar si pentru cea mai pretentioasa doamna ori domnisoara.

2. Inel cu diamant - 16,2 milioane de dolari

Inelul cu diamant albastru este o alta piesa realizata de Chopard. Contine inca doua mici diamante, in partea dreapta si cea stanga a celui albastru, oval, si, in plus, o banda din aur alb de 18 carate, acoperita tot cu diamante, mai mici. Cel albastru este unul dintre cele mai scumpe din lume.

3. Telefon mobil - 2,4 milioane de dolari

Este vorba de un iPhone 3G Kings Button, care a fost mult timp cel mai scump telefon mobil din lume. Realizat de bijutierul austriac Peter Aloisson, telefonul are marginea acoperita cu diamante si cu aur.

4. Masina - 2,6 milioane de dolari

Bugatti Veyron Super Sport este cea mai scumpa masina facuta vreodata, costand in jur de 2,6 milioane de dolari. Acest autoturism poate atinge viteza de 425 km/h, avand 1.200 de cai putere.

5. Casa - 2 miliarde de dolari

Antilla este o casa detinuta de omul de afaceri indian Mukesh Ambani, care costa circa 2 miliarde de dolari, fiind prima din lume care a depasit pretul de un miliard de dolari. A fost construita in mijlocul centrului Mumbaiului, are 27 de etaje si, printre altele, un garaj pe sase niveluri, care poate adaposti 168 de masini si trei eliporturi.

Potrivit Daily Mail insa, proprietarii nu locuiesc si noaptea in ea, de teama ca le-ar putea aduce ghinion. Casa nu are suficiente ferestre orientate spre est, astfel ca rezidentii nu primesc suficienta lumina dimineata, iar acest lucru nu respecta principiile filozofiei arhitecturale "vastu", in care proprietarul crede.

6. Sampanie - 275.000 de dolari

Sampania Shipwrecked 1907 Heidsieck este cel mai scump vin din lume, avand si o poveste impresionanta. In 1916, un stoc a fost trimis familiei imperiale ruse, dar nava care il transporta a naufragiat in zona de coasta a Finlandei. Pana in 1997 nu s-a mai stiut nimic de lot, fiind pierdut pe mare, dar in acel an o echipa de scafandri a descoperit peste 200 de sticle cu aceasta sampanie in apa.

7. Parfum - 215.000 de dolari

Parfumul "Imperial Majesty" de la Clive Christian a fost inclus anul trecut in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai scump parfum din lume. Doar cinci sticlute au fost realizate, iar pretul include si livrarea intr-un Bentley.

8. Ursuletul Teddy - 71.500 de dolari

Aceasta varianta a ursuletului Teddy costa atat de mult deoarece blana este facuta din fire de aur, ochii sunt realizati din safire si diamante, iar gura este tot din aur. Au fost realizate numai 125 de exemplare.

9. Mouse - 24.180 de dolari

Pretul exorbitant al acestui mouse realizat de producatorul elvetian Pat Says Now vine in principal de la aurul alb de 18 carate si cele 59 de briliante folosite. Are o garantie de trei ani, dar o rezolutie de doar 800 dpi. Acest mouse poate fi si personalizat de catre doritori, prin adaugarea initialelor acestora, din diamante.

10. Sutien - 10 milioane de dolari

Inspirat de colectia Angels de la Victoria's Secret, acest sutien este imbracat in diamante albe si aur alb de 18 carate, iar in centru atarna un diamant impresionant de 70 de carate, in forma de para.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#cadouri scumpe, #cele mai scumpe cadouri, #cele mai scumpe lucruri, #cadouri preturi exorbitante, #cadouri miliardari , #stil
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ce Bugatti, Dom'le? Dacă n-arat-a căroaie...
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Republica Moldova si Basarabia .............