Salveaza planeta. Salveaza-ti banii. Cum sa traiesti cat mai ecologic

Joi, 27 August 2009, ora 19:42
2987 citiri
Salveaza planeta. Salveaza-ti banii. Cum sa traiesti cat mai ecologic
Foto: ecosalon

In aceste zile esti bombardat cu informatii "verzi" din toate partile, insa le iei in considerare? Daca nu, ar trebui sa o faci. In primul rand pentru a economisi niste bani si in al doilea pentru a salva planeta.

Eco Salon iti ofera cateva idei pentru a-ti salva planeta, dar si portofelul.

Schimba becurile normale cu becuri fluorescente compacte. Sunt putin mai scumpe, insa rezista mult mai mult si in acest fel vei amortiza investitia.

Iti amintesti cand erai mic si foloseai o lupa pentru a arde o foaie de hartie? Razele Soarelui pot face minuni. Renunta la cuptorul standard si opteaza pentru un cuptor solar.

Foloseste un termostat programabil. Instaleaza unul si apoi stai cu ochii pe factura, o sa vezi ca vei plati mai putin.

Nu mai folosi masina de tuns iarba fabricata pe stil vechi, inlocuieste-o cu una care utilizeaza energie solara.

Cand mergi la cumparaturi foloseste bicicleta sau mergi pe jos. Daca nu vei folosi masina, vei ajuta planeta sa supravietuiasca. Avand in vedere cat de mult s-a scumpit combustibilul, folosind bicicleta vei face si economi substantiale. De asemenea, porneste masina doar in momentul in care esti gata de plecare. Nu are rost sa o pornesti cand urci tu in ea si apoi sa astepti ca ceilalti pasageri sa urce. Vei consuma mai mult combustibil daca masina va functiona in gol decat daca ai reporni-o.

Ia-ti mancare de acasa si in acest mod economisesti bani, iar Pamantul iti va multumi. Daca vei alege sa comanzi gandeste-te la cat plastic se iroseste si la combustibilul consumat de cel care iti aduce comanda.

Renunta la masina de uscat hainele si lasa vantul sa faca treaba in locul sau.

Chiar daca locuinta ta este intunecata nu te grabi sa aprinzi lumina. Lasa lumina naturala sa intre in camere prin mutarea mobilei in asa fel incat acest lucru sa fie posibil.

Aduna apa de ploaie. Aceasta poate fi folosita in mai multe moduri, mai putin pentru consum.

Daca stai la curte, fa-ti propria gradina de legume. Daca stai la bloc, cumpara legume si fructe de la nivel local. In acest mod vei ajuta fermierii locali sa isi vanda marfa si vei ajuta planeta, pentru ca se va economisi din combustibilul consumat pentru transportul fructelor si legumelor.

Cand pleci de acasa scoate toate aparatele din priza. Bani si energie economisiti foarte usor.

Incearca sa consumi cat mai putina carne. Cel putin o data pe saptamana adopta stilul unei persoane vegetariane.

In locul pungulitelor de la supermarket foloseste sacosele foarte mari. Sunt mai rezistente si nici nu va trebui sa dai bani pe punga de fiecare data.

Renunta la detergentii toxici si foarte scumpi. Incearca sa iti cureti locuinta cu ajutorul unor substante naturale pe care le poti fabrica singur in casa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#stilo viata ecologic, #economiseste bani stil ecologic, #stil viata eco economii , #stil