Visezi la o casa moderna? Decoreaza in roz, portocaliu sau rosu

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 12:42
16569 citiri
Visezi la o casa moderna? Decoreaza in roz, portocaliu sau rosu

Rozul, rosul si portocaliul sunt cele trei culori pe care nu oricine indrazneste sa le foloseasca in decorarea casei. Cu toate acestea, sunt culori care va permit sa va amenajati casa cu bun gust si stil.

Persoanele nonconformiste, puternice si cu viziune vor alege mereu culori vii care sa le inconjoare. Femme Actuelle va invata cum sa utilizati nuante aprinse pentru a avea o casa moderna.

1. Cum decorezi in aceste culori

Culori precum rozul, rosu si portocaliul sunt o provocare in special pentru interior. Acestea ofera interesante contraste si sunt in mod cert culori contemporane. Pot fi usor asortate intre ele, daca stii sa te joci cu nuantele, cu luminile si umbrele.

Rozul isi are locul oriunde, fie ca este vorba de baie, dormitor sau bucatarie. Aceasta culoare are un spirit romantic, iar rozul retro va fi cu siguranta pe placul tuturor.

Rosul este rezervat pentru interioarele moderne, dar il puteti folosi si intr-un decor rustic, mai ales in apropiere de Craciun.

Mai convenabil decat rosul, cand vine vorba de decoratiuni, poate fi portocaliul. Acesta subliniaza tonurile de lemn si se potriveste cu un mobilier clasic. In cele din urma, unele nuante de orange pot aduce in casa ta o atmosfera mediteraneana.

2. Rozul, ideal pentru un decor sofisticat

In mod paradoxal, rozul este considerat o culoare rece atunci cand vine vorba de piesele de decor. Daca utilizati rozul in zone cu iluminare redusa, trebuie sa il mai temperati cu nuante precum cea a cireselor.

Rozul pal sau rozul trandafir este ideal pentru dormitor. Pentru a da un aer de "casa la tara", utilizati o vopsea nelucioasa, fata de una satinata, pentru a da un efect de "antichizat". Puteti sa adaugati pe un perete un tapet cu flori.

Utilizat in camera de zi si bucatarie, rozul se combina foarte bine cu galben alb sau crem. Pentru un decor mai sofisticat, poate fi combinat cu violet sau gri.

3. Rosul, culoarea care marcheaza

Sa iti varuiesti casa in rosu trebuie sa ai cumva curaj. Daca totusi indraznesti, restul decoratiunilor trebuie sa aiba culori blande. Intr-o astfel de camera puteti pune lampi, mese si covoare in culori neutre.

Pentru ca rosul este o culoare puternica si incitanta, nu este recomandata in dormitor. Feriti-va, de asemenea, sa folosti rozul intr-o zona cu lumina redusa, deoarece ar da un efect sufocant.

De succes este o amenajare in rosu in camerele de zi, bucatarie sau chiar pe holuri.

4. Portocaliul, culoarea care stimuleaza

Pentru a obtine o atmosfera provocatoare, utilizarea unor diferite nuante de portocaliu, cu accent pe nuanta caisei, sunt ideale. Puteti adauga ulterior accesorii de un portocaliu pur.

Nuanta de orange poate fi folosita atat in camera de zi, cat si in cea a copiilor.

Intr-o camera mobilata in lemn inchis, portocaliul inchis este ideal. Combinat cu nuante de rosu si ocru, creeaza o atmosfera inspirata din Toscana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#decor casa rosu, #casa portocalie, #decoratiuni roz, #casa moderna , #stil