10 vise comune si semnificatiile lor

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 19:27
19404 citiri
10 vise comune si semnificatiile lor
Foto: huffingtonpost

Desi visele sunt in general variate de la o persoana la alta, unele dintre ele sunt comune mai multor oameni. Cel mai probabil ai visat pana acum ca iti cad dintii, ca te ratacesti, ca apari dezbracat in fata unor persoane sau ca aluneci in gol.

Conform Huffington Post, care citeaza mai multi experti in interpretarea viselor, iata cateva dintre cele mai comune vise pe care le-au raportat oamenii si posibilele semnificatii ale lor.

1. Vise cu paianjeni

Paianjenii sunt asociati cu manipularea, din cauza panzei lor. In functie de restul visului, paianjenul poate indica fie ca esti manipulat, fie ca manipulezi. Incearca sa te gandesti in care situatie te afli; daca esti manipulat, fa ceva pentru a te proteja, iar daca manipulezi, incearca sa renunti la acest comportament. Visele cu paianjeni sunt frecvente atat la barbati, cat si la femeile de toate varstele.

2. Vise in care esti urmarit

Prin aceste vise subconstientul iti spune ca eviti o problema sau o persoana; de asemenea, pot insemna ca fugi de propriile emotii. In astfel de vise, contextul este foarte important, contand inclusiv identitatea celui care te urmareste. Acest tip de vise apare in viata oricarui om.

3. Vise in care te vezi gol

Acestea nu au neaparat o semnificatie sexuala, ci mai degraba sugereaza faptul ca persoana in cauza se arata a fi mai mult decat este, iar visul diminueaza importanta ei. De asemenea, o anumita haina purtata, cum ar fi ceva care iese in evidenta, poate insemna ca persoana este timida sau se simte respinsa de ceilalti.

4. Vise cu dinti care cad

Semnificatiile acestor vise depind de mai multi factori, cum ar fi daca dintii sunt ai tai sau ai altcuiva. Daca e vorba de dintii tai, ar putea insemna boala, iar daca e vorba de ai altei persoane, s-ar putea sa ai probleme cu acea persoana (iti poate fi superioara la serviciu, spre exemplu). Visul poate indica faptul ca teama ta din starea de trezie este exagerata.

5. Vise in care cazi

Aceste vise ar putea avea o baza fiziologica. Mai exact, pe masura ce persoana doarme mai adanc sistemul nervos incepe sa se linisteasca, tensiunea arteriala si rata batailor inimii scad, iar aceasta stare poate declansa visul in care ai impresia ca esti in cadere, dupa care adesea te trezesti brusc.

Adesea insa, un astfel de vis poate fi modul in care mintea iti atrage atentia asupra unei situatii in care simti ca nu ai control.

6. Vise in care te vezi gravida

Un astfel de vis, frecvent in special in randul femeilor, desigur, iti poate spune ca tanjesti dupa timp in care sa fii creativ sau dupa un proiect nou si incitant. Un vis despre o sarcina vorbeste adesea despre ceva din interior care nu a fost cunoscut inca.

7. Vise despre moarte

Acestea indica deseori un sfarsit, fie ca e vorba doar de o etapa din viata ta, de o slujba sau de o relatie, dar pot sugera si incercari de a scapa de anxietate si furie. Ele nu sugereaza ca o persoana va muri. Daca ai un astfel de vis este bine sa cercetezi daca esti nelinistit in privinta unui lucru sau a unei situatii sau furios pe tine ori pe altcineva. De regula, aceste vise apar in cazul celor care trec prin perioade in care au loc schimbari in vietile lor.

8. Vise in care te ratacesti

Visele in care simti ca te ratacesti sau in care cauti ceva pierdut indica de obicei neliniste, confuzie, frustrare sau chiar senzatia ca nu esti potrivit intr-un anumit loc sau ca nu vei fi potrivit (daca te muti, spre exemplu). Copiii pot visa ca nu isi gasesc clasa sau dulapul, iar adultii pot visa ca nu mai stiu unde si-au parcat masina sau ca s-au ratacit intr-un oras sau intr-o zona.

9. Vise despre apa

Acestea pot aduce putina lumina in sentimentele si emotiile tale. Apa tinde sa aiba legatura cu purificarea, schimbarea si reinnoirea, in special daca visezi ca torni apa pe cineva. Daca visezi insa ca esti luat de ape mari, ar putea insemna ca te simti coplesit de o schimbare.

10. Vise despre celebritati

O persoana care are vise cu celebritati cauta inspiratie sau anumite caracteristici asociate cu vedeta respectiva. In general, vedetele poarta un mesaj care este asociat cu realizarile personale sau cu lipsa lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vise explicatii, #vise frecvente insemnatate, #semnificatii vise, #interpretare vise , #stiri life style