4 carti care iti vor schimba radical perceptia despre leadership

Duminica, 11 Octombrie 2020, ora 10:19
1622 citiri
4 carti care iti vor schimba radical perceptia despre leadership

Care au fost pasii care i-au adus mai aproape de reusita pe unii dintre cei mai influenti oameni din lume? Care au fost lucrurile care i-au ajutat sa rezolve anumite probleme? Si care au fost invatamintele pe care le-au tras din toate incercarile prin care au trecut?

Mai jos gasesti patru lecturi obligatorii pentru cei care au nevoie de cateva idei despre cum sa lucreze in echipa, sa isi imbunatateasca comunicarea si sa reuseasca sa atinga rezultate mai bune in viata profesionala.

Cartile recomandate de LIFE.ro vor fi inspitatia si motivatia de care ai nevoie pentru a-ti schimba sau eficientiza stilul de leadership si a fii cu un pas mai aproape de succesul la care visezi:

1. "Elevate" - Robert Glazer

Glazer scrie in acest bestseller despre cum poti gasi calea de a scoate cel mai bun din tine si din oamenii din jurul tau. Construindu-si strategia pe gandirea pozitiva, autorul include in carte cateva lectii de viata de la oameni diferiti din lumea de business. Glazer studiaza cum spiritualitatea, inteligenta emotionala si cea intelectuala ofera cai pentru a progresa si a deveni mai bun. Tocmai de aceea, "Elevate" este o reteta perfecta pentru fericire si echilibru intre munca si viata personala.

2. "Mean People Suck: How Empathy Leads to Bigger Profits and a Better Life" - Michael Brenner

Brenner analizeaza ideea conform careia liderii trebuie sa fie rai pentru a fii autoritari si a avea un stil de management eficient. Contrazicand aceasta teorie, autorul vorbeste despre empatie si despre eficientizarea comunicarii dintre manageri si angajati. Astfel, Brenner se foloseste de propria experienta din vanzari si marketing pentru a construi un ghid despre cum poti crea empatie la locul de munca.

3. "You Don't Have to be Ruthless to Win: The Art of Badass Selfless Service" - Jonathan Keyser

Keyser porneste cartea povestind despre cum experienta lui oribila ca broker in real estate l-a transformat in cea mai urata versiune a sa. Si explica de ce a decis sa se reinventeze si sa fie intr-un lider care sa nu se puna deloc in centrul atentiei. Autorul explica cum poti construi o organizatie care sa se concentreze pe ceilalti si nu pe manageri. Si, mai ales, de ce sa faci asta.

4. "An Everyone Culture: Becoming a Deliberately Developmental Organization" - Lisa Laskow Lahey si Robert Kegan

Organizatia ta este la fel de buna ca oamenii care lucreaza aici. De aceea, Laskow si Kegan analizeaza cum investesc companiile in angajati si cum ii ajuta sa isi dezvolte potentialul. Si dupa ce au analiza cateva organizatii au dezvoltat un ghid despre cum poti reusi asta, oferind sfaturi de la siguranta mediului de lucru, la incurajarea dezvoltarii angajatilor si la crearea de rutine care sa ii ajute pe acestia.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#recomandari carti lectura , #stiri life style