5 pasi pentru curatenia de dinaintea sarbatorilor

Advertorial
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 19:49
6762 citiri
5 pasi pentru curatenia de dinaintea sarbatorilor

Cu totii ne dorim sa avem o casa impecabila si luminoasa inainte de sarbatori. De aceea, curatenia ar trebui sa fie primul pas pentru pregatirea casei de sarbatori, inainte de asezarea decoratiunilor de Craciun si de impodobirea bradului.

In plus, igienizarea atenta a suprafetelor este si unul dintre cei mai importanti factori pentru un stil de viata sanatos. Mediul in care traim este ideal pentru dezvoltarea si inmultirea acarienilor si a bacteriilor, iar curatenia este cea care ne ajuta sa ii evitam si sa ne pastram sanatatea. Prin urmare, daca tinem cont de cativa pasi simpli, curatenia va fi gata cat ai bate din palme.

1. Curata rapid suprafetele

Pentru ca intretinerea curateniei din locuinta sa se faca cu maximum de eficacitate, este bine sa folosim detergenti profesionali. Igienizarea corecta a suprafetelor se realizeaza cu produse profesionale eficiente care asigura eliminarea rapida si eficiena a bacteriilor. Cele mai potrivite produse sunt detergentii universali pentru suprafete, dezinfectatii de suprafete si solutiile antistatice.

Pentru stergerea si uscarea suprafetelor, nu este recomandata utilizarea carpelor din material textil, deoarece acestea capteaza microbi si mai degraba ajuta la raspandirea acestora, decat la eliminarea lor.

2. Igienizeaza atent bucataria si toaleta

Pentru bucatarii, trebuie sa se foloseasca detergenti profesionali de bucatarie, degresanti si dezinfectanti pentru suprafete, atat de necesari pentru intretinerea si igienizarea ustensilelor din aceste spatii.

In plus, pe langa bucatarii, si baile trebuie curatate aproape tot timpul, praful trebuie sters cu atentie, dar si toate tesaturile trebuie improspatate cat mai des, deoarece acestea sunt medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor si acarienilor.

3. Curata corect pardoselile

Este demonstrat stiintific de catre cercetatorii din California ca cele mai multe bacterii periculoase din interioare se aseaza pe covoare si podele. Bacteriile se aduna si pe alte obiecte de mobilier sau zboara prin aer.

In primul rand, trebuie sa aspiram foarte atent toate suprafetele, astfel incat sa eliminam intr-o proportie cat mai mare praful. Un ajutor de nadejde in acest sens sunt aspiratoarele profesionale.

Mai mult decat atat, pentru o curatare in detaliu a suprafetelor se recomanda folosirea unor solutii profesionale de curatare si igienizare, precum detergentii profesionali pentru pardoseli, mobila, covoare si tapiterii si chiar detergentii dezinfectanti. Cu o putere mare de curatare, detergentii profesionali asigura o igiena impecabila a tuturor tipurilor de suprafete si obiecte pe care sunt utilizate. Detergentii profesionali pot fi utilizati pe orice tip de suprafata, fie ca este vorba despre parchet, PVC, ceramica sau portelan.

4. Dezinfecteaza eficient zona toaletelor

Igiena este esentiala si atunci cand discutam despre zona toaletelor. Aici, dezvoltarea bacteriilor se face intr-un ritm alert. Bacteriile colectate de pe capacele de toaleta pot ataca sistemul imunitar, iar produsele ieftine pentru curatare nu reusesc sa combata inmultirea acestora. Se recomanda folosirea unor articole sanitare antibacteriene pentru toalete, deoarece produsele de curatat clasice nu reusesc sa mai faca fata singure germenilor care devin tot mai rezistenti.

5. Alege doar produse profesionale de cea mai inalta calitate

Ai grija de tine si de cei dragi si foloseste numai produse moderne si eficiente in eliminarea mizeriei, a prafului, a bacteriilor si a virusilor. Alege produse eficiente, profesionale de la brand-uri puternice, precum: Tork, SANO, Asevi, Gojo, Purell, Mediclinics, EcoLab, Pronto si multe altele.

Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#curatenie, #curatenie casa, #dezinfectare suprafete , #stiri life style