7 avantaje ale alergarii pentru doar 30 de minute

Advertorial
Vineri, 14 Mai 2021, ora 17:03
12924 citiri
7 avantaje ale alergarii pentru doar 30 de minute
adidasi dama FOTO: unsplash.ro

Crezi ca nu ai timp sa te antrenezi astazi? Mai gandeste-te. Cercetarile arata ca doar 30 de minute de alergare pot avea beneficii uriase pentru sanatatea ta pe termen scurt si lung. Iata primele 7 motive pentru a va incalta perechea preferata de adidasi de dama si a strecura acea alergare in programul de astazi.

1. Arde grasime

Studiile efectuate peste tot arata ca alergarea pentru doar 15-30 de minute va porni metabolismul si va arde grasimi grave, atat in timpul cat si dupa exercitiu. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pe o perioada mai scurta, corpul tau va folosi grasimea ca sursa principala de energie, mai degraba decat sa se bazeze pe carbohidratii care joaca un rol mai mare pe masura ce intensitatea exercitiilor creste.

De asemenea, vei continua sa arzi grasimi mult dupa alergare. Dupa o activitate fizica intensa, corpul tau intra in modul EPOC (exces de consum de oxigen post-exercitiu), unde foloseste energia din grasimi si carbohidrati pentru a se restabili la starea sa de pre-exercitiu. EPOC poate dura de la 15 minute la 48 de ore; astfel incat alergarea de 30 de minute sa poata arde grasime timp de 2 zile intregi.

2. Bucura-te de "Runner's High"

Pur si simplu, alergarea face sa te simti bine - chiar daca nu o poti face atat de mult. Doar 10 minute de exercitii aerobice elibereaza o cantitate mare de endorfine care stimuleaza starea de spirit, responsabile de "Runner's High", astfel incat o alergare rapida la pranz te poate face sa te simti la fel de bine ca una mai lunga. Beneficiile nu sunt doar in acest moment; alergarea regulata are nenumarate efecte pe termen lung asupra sanatatii mintale, de la scaderea stresului si anxietatii la niveluri imbunatatite de energie. Daca nu ai incredere in cercetare, incearca curse scurte si regulate timp de o luna si vezi singur efectele.

3. Recuperare rapida

Daca iti mentineti cursele la 30 de minute, este foarte putin probabil sa va intindeti sau sa va suprasolicitati muschii. Asta inseamna un risc mult mai mic de ranire. Atata timp cat iti iei masurile obisnuite de intindere si racire pentru a te recupera corect, corpul se va simti mai usor si mai racorit atunci cand vine vorba de urmatoarea alergare mai lunga. Chiar daca de obicei alergi pe distante mai mari, ia in considerare alergari ocazionale de 30 de minute ca parte a rutinei obisnuite de exercitii - pot fi mult mai bune pentru corpul tau pe termen lung.

4. Arde acele calorii

O alergare de 30 de minute cu noii tai adidasi dama garanteaza ca arde intre 200-500 de calorii. Acesta este un pas fantastic catre obiectivul tau de slabire. Sau o placere vinovata fara vina in acea zi. Sau impartirea unei sticle, in loc de a bea un singur pahar. Oricare ar fi obiectivele si prioritatile tale, consumul ridicat de calorii este intotdeauna o veste buna.

5. Dormi ca un alergator

Cand incepi sa alergi in mod regulat timp de 30 de minute, vei vedea ca somnul tau se imbunatateste semnificativ. Si chiar daca esti obisnuit cu exercitii fizice mai extenuante, o alergare mai scurta va va oferi totusi un somn mai bun decat deloc.

Acest lucru este valabil atat pentru calitate, cat si pentru cantitate: vei adormi mai repede si vei petrece mai mult timp in acele etape de somn profund care sunt cruciale pentru recuperarea fizica. Totusi, exista o avertizare: incearca sa nu iti programezi alergarea inainte de culcare. Toate acele endorfine care se simt bine te vor face, de asemenea, sa te simti alert si treaz, astfel incat s-ar putea sa te chinui sa adormi.

6. Arata mai bine, simte-te mai puternic

Daca puteti alerga 3-5 zile pe saptamana timp de 30 de minute, beneficiile interne pentru sanatate vor incepe foarte repede sa apara si la suprafata. In curand vei vedea efecte precum muschii mai definiti, scaderea in greutate si o piele mai clara si mai sanatoasa. Muschii tai vor fi mai puternici, astfel incat sa poti obtine mai mult din acele sedinte de gimnastica, iar fitness-ul tau cardio imbunatatit iti va permite sa incerci lucruri pe care poate nu le-ai putut pana acum. Si asta inseamna si mai multa incredere.

7. Traiesti mai mult

Este o mare afirmatie, dar studiile arata ca este adevarat. Nivelul de fitness pe care il atingi de la alergari regulate si mai scurte poate adauga cativa ani la speranta de viata. Exista o multime de motive pentru aceasta: circulatie imbunatatita, scaderea tensiunii arteriale, un echilibru mai bun intre colesterolul bun si cel rau, hormonii de stres mai redusi. Calitatea vietii tale va fi, de asemenea, mai mare; un nivel de baza de fitness a fost legat in mod constant de o mai buna functionare a creierului si a memoriei.

Concluzia este ca, chiar si atunci cand crezi ca nu ai atat de mult timp, nu exista nicio scuza pentru a nu iesi pentru o alergare rapida de 30 de minute. Daca ai nevoie de inspiratie suplimentara, verifica cateva dintre evenimentele de alergare de 5k care vor avea loc in curand in apropiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Străzi Deschise” revine pe Calea Victoriei şi se extinde. Activităţi sportive dedicate publicului de toate vârstele, spectacole de magie şi muzică live
„Străzi Deschise” revine pe Calea Victoriei şi se extinde. Activităţi sportive dedicate publicului de toate vârstele, spectacole de magie şi muzică live
„Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană” se extinde, în weekendul 13-14 aprilie, în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Alexandru Constantinescu (între Str. Loc. Gh. Stâlpeanu şi...
Zeci de mii de bunuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră. Valoarea produselor se ridică la 13 milioane de lei FOTO
Zeci de mii de bunuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră. Valoarea produselor se ridică la 13 milioane de lei FOTO
Peste 82.000 bunuri contrafăcute, toate purtând însemnele unor branduri de lux, în valoare de aproximativ 13.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost găsite...
#adidasi, #adidasi dama, #incaltaminte dama, #alergat, #sport , #stiri life style