A murit Aretha Franklin, "regina muzicii soul"

Joi, 16 August 2018, ora 17:22
10879 citiri
A murit Aretha Franklin, "regina muzicii soul"
Foto: Facebook/ Aretha Franklin

A murit Aretha Franklin, una dintre cele mai cunoscute cantarete americane, supranumita "regina muzicii soul". Decesul cantaretei a venit dupa o lunga suferinta. Informatia a fost facuta publica de purtatorul de cuvant al Arethei Franklin, pentru The Associated Press.

Aretha Franklin, in varsta de 76 de ani, se afla alaturi de familie, in locuinta sa din orasul american Detroit.

Publicatia Detroit News scria inca de la inceputul acestei saptamani ca Franklin primea ingrijire paliativa de circa o saptamana. Vestea despre starea de sanatate grava a lui Franklin a atras o avalansa de mesaje pe retelele de socializare, din partea a numerosi artisti, de la Missy Elliott la Boy George, prin care acestia ii urau insanatosire grabnica.

Informatiile despre starea de sanatate proasta a Arethei Franklin circula de mai multi ani. De altfel, Franklin s-a luptat multi ani cu dependenta de alcool si a fumat si foarte mult. De asemenea, in 2010, artista a fost diagnosticata cu un cancer.

Si-a anulat concertele in martie

Potrivit Mediafax, in martie, cantareata americana Aretha Franklin si-a anulat doua concerte majore, dupa ce medicii i-au recomandat sa se odihneasca timp de cel putin doua luni.

Cel mai recent recital pe care l-a sustinut Franklin a avut loc in noiembrie 2017, la gala anuala a Fundatiei anti-SIDA infiintata de Elton John.

Si-a incept cariera in biserica tatalui sau

Aretha Franklin - care si-a inceput cariera muzicala cantand gospel in biserica tatalui sau -, nascuta pe 25 martie 1942, si-a cimentat locul in istoria muzicii americane cu vocea sa puternica si clara, cu care putea canta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel si pop.

Aretha Franklin, celebra pentru mai multe hituri, precum " (You Make Me Feel Like) A Natural Woman" (1967), "Chain of Fools" (1967), "Day Dreaming" (1972), "Jump to It" (1982), "Freeway of Love" (1985), "A Rose Is Still A Rose" (1998) si "Respect" (lansat initial de Otis Redding in 1965, dar care a devenit o semnatura a sa, dupa ce l-a cantat prima data in 1967), a continuat sa concerteze, sa inregistreze si sa plece in turnee, fara intrerupere, timp de peste cinci decenii.

Franklin a castigat 20 de premii Grammy (inclusiv trei speciale), dintre care opt au fost consecutive, intre anii 1968 si 1975, perioada in care trofeul pentru cea mai buna solista R&B a fost numit in gluma de ziaristi "premiul Aretha".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Aretha Franklin decedat, #Aretha Franklin deces, #Aretha Franklin cancer , #stiri life style
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"A murit Aretha Franklin, "Regina muzicii soul"