Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Artistul stradal Banksy a confirmat ca este autorul unui desen in graffiti realizat pe zidul unei inchisori

Vineri, 05 Martie 2021, ora 05:06
5673 citiri
Artistul stradal Banksy a confirmat ca este autorul unui desen in graffiti realizat pe zidul unei inchisori
Desenul realizat de Bansky

Artistul stradal Banksy, a carui identitate reala este invaluita in mister, a confirmat ca este autorul unui nou desen in graffiti, pe care l-a realizat pe un zid al unei foste inchisori din Marea Britanie, informeaza DPA.

Banksy a publicat joi pe contul lui de Instagram o inregistrare video care il arata in timp ce realiza acea opera de arta pe un zid al fostei inchisori din Reading, sub protectia oferita de intuneric.

Lucrarea prezinta un detinut care evadeaza din inchisoare, coborand de pe un zid cu ajutorul unei franghii facute din cearceafuri, la capatul careia este legata o masina de scris.

Inregistrarea video include si un episod din "Joy of Painting", un serial TV realizat si prezentat de regretatul pictor american Bob Ross.

In videoclip, Bob Ross explica felul in care poate fi realizata o pictura, in timp ce Banksy lucreaza la acel nou desen in graffiti. Banksy a decis ca noua lucrare sa se intituleze "Create Escape".

In Marea Britanie exista de mai multi ani o campanie care doreste sa transforme fosta inchisoare din Reading - care este protejata prin legea patrimoniului britanic - intr-un centru dedicat artelor.

Anul trecut, a fost negociat un acord de Ministerul Justitiei din Marea Britanie, ce viza vanzarea edificiului catre un dezvoltator imobiliar, ducand astfel la aparitia in spatiul public a unor temeri legate de posibilitatea transformarii cladirii intr-un bloc de apartamente.

In cele din urma, acordul nu a mai fost pus in practica, potrivit publicatiei locale Berkshire Live. Fosta inchisoare, cunoscuta in trecut si sub numele de Reading Gaol, a fost deschisa in 1844 si a functionat pana in anul 2014.

De-a lungul anilor, ea a gazduit mai multi detinuti faimosi, inclusiv pe celebrul scriitor Oscar Wilde. Dupa ce a fost eliberat, Oscar Wilde a scris un poem intitulat "The Ballad of Reading Gaol".

De-a lungul anilor, mai multe vedete britanice au facut campanie pentru a impiedica vanzarea fostei inchisori si transformarea ei intr-un bloc de locuinte.

Actorii Judi Dench si Stephen Fry se numara printre vedetele care au sprijinit acea campanie, precizeaza Berkshire Live.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#bansky, #artist, #perete, #desen, #inchisoare , #stiri life style