Mai multi bani din Instagram, pentru influenceri. Mark Zuckerberg a facut anuntul

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 08:08
1665 citiri
Mai multi bani din Instagram, pentru influenceri. Mark Zuckerberg a facut anuntul
Instagram, una din retelele sociale preferate de tineri SURSA FOTO: Pixabay

Influencerii sau creatorii de continut de pe Instagram vor putea folosi mai multe instrumente oficiale prin care sa-si castige banii, pe cont propriu sau prin promovarea serviciilor si produsele brandurilor.

Mark Zuckerberg in persoana a tinut sa anunte o serie de instrumente pe care Instagram le va lansa in viitor si care vor putea fi folosite de creatorii de continut pentru a-si creste veniturile.

Prima pe lista este o asa-zisa piata organizata de Instagram, in care isi vor da intalnire creatorii si brandurile. Aici, brandurile vor gasi si vor putea alege creatorii potriviti pentru raspandirea si promovarea mesajelor de marketing ori a produselor vandute.

Creatorii si brandurile faceau si pana acum acest lucru, insa, legatura dintre cele doua parti va putea fi in acest caz intermediata si controlata de Instagram.

Functionalitate si momentul in care este anuntata aceasta facilitate pare sa indice faptul ca Facebook o vede ca pe o contramasura la schimbarile aduse de Apple, care vor ingreuna colectarea datelor si targetarea utilizatorilor de iPhone si iPad.

O alta noutate este "creator shop", o functie care le va permite creatorilor de continut sa vanda produse direct din pagina proprie de profil.

In fine, "affiliate marketplace" este un instrument clasic de marketing afiliat, prin care creatorii vor putea castiga un procent din produsele pe care le promoveaza.

Seful Facebook a omis sa spuna si cand vor fi implementate noile functii de monetizare ale Instagram.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook introduce o nouă interfață pentru vizionarea clipurilor video
Facebook, platforma de socializare deținută de Meta, aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot viziona clipurile video, oferind acum o interfață full-screen...
#Instagram, #Facebook, #influencer , #stiri life style