Brad natural sau brad artificial? Ce să alegi pentru acest Crăciun

Advertorial
Joi, 28 Octombrie 2021, ora 19:08
10358 citiri
Brad natural sau brad artificial? Ce să alegi pentru acest Crăciun
brad Craciun FOTO: pexels.com

În fiecare an, înainte de Crăciun, cele mai multe persoane care nu au încă un brad artificial se întreabă ce este mai bine să aleagă. Veșnica dilemă este între brazii naturali și cei artificiali.

Pentru că multă lume nu știe ce este mai bine să aleagă, îți prezentăm avantajele și dezavantajele fiecărei variante, iar la final, tu vei putea lua mai ușor o decizie în acest sens.

Brazi artificiali – avantaje și dezavantaje

Brazii artificiali au numeroase avantaje, însă și câteva dezavantaje care, pentru unele persoane, cântăresc mult când vine vorba despre o alegere pentru un brad de Crăciun.

Avantaje

1. Economisești bani. Deși un brad natural costă mai puțin, acesta trebuie cumpărat an de an, pe când alegând un brad artificial, plătești o singură dată și te bucuri de el mulți ani. În final, prețul dat pe un brad artificial este mult mai mic. Prin urmare, persoanele care aleg brazi artificiali își pot reduce drastic cheltuielile alocate anual de Sărbători, deoarece un brad artificial este o achiziție pe termen lung, acesta putând fi reutilizat an de an, fără probleme. Unii brazi artificiali rezista pana la 10 ani, sau chiar mai mult, dacă sunt îngrijiți corespunzător.

În plus, dacă decizi să achiziționezi un brad artificial și îl achiziționezi din timp, poți beneficia de reduceri importante. De exemplu, până la mijlocul lunii noiembrie, prețurile sunt mai mici. Brazi de Crăciun ieftini poți găsi și de Black Friday, când sunt reduceri.

2. Multiple opțiuni din care poți alege. Spre deosebire de brazii naturali, brazii artificiali au un mare atu, și anume, designul. Astfel, pe lângă clasicii brazi verzi poți alege un brad argintiu artificial, care să schimbe radical aspectul încăperii. Iar dacă îți dorești un brad de Crăciun alb, cu siguranță îl vei găsi. Același lucru este valabil și în cazul în care îți dorești un brad roșu, bleu sau roz, ori unul cu becuri led.

3. Nu au porțiuni goale și găsești numeroase înălțimi. Un alt avantaj major al brazilor artificiali este că, spre deosebire de cei naturali, nu au goluri. În plus, poți găsi orice înălțime de brad îți dorești, în funcție de spațiul de care dispui. De la un brad de Crăciun de 180 cm, până la un brad de Crăciun de 210 cm sau chiar mai înalt, ofertele sunt variate.

4. Nu se usucă și nu se scutura. Spre deosebire de brazii naturali, care după aproximativ o săptămâna își schimbă aspectul, brazii artificiali nu se usucă. Astfel, te poți bucura de un brad frumos până după Anul Nou.

Dezavantajele

1. Nu miros. Un brad artificial nu va avea niciodată mirosul unui brad natural.

2. Nu imita întocmai brazii naturali. Cei mai multi brazi artificiali, nu sunt copii fidele ale brazilor naturali. Iar cu cât seamănă mai bine cu un brad natural, cu atât sunt mai scumpi.

Brazi naturali – avantaje și dezavantaje

Cu toții ne-am bucurat de brazi naturali, mai ales în copilărie. Mirosul bradului, tradiția împodobirii și aromele clasice de Crăciun nu vor fi niciodată uitate. Acesta este și unul dintre motivele pentru care multe persoane se întorc an de an la bradul natural. Însă un brad natural are și dezavantaje, nu numai avantaje.

Dezavantajele unui brad natural

1. În primul rând, cumpărând un brad natural nu faci decât să contribui la tăierea masivă a pădurilor.

2. Bradul natural nu va fi la fel de aspectuos pentru o perioada lunga de timp. Acesta ajunge să se usuce, își schimbă culoarea, iar crengile se lasă la pământ. Bradul arată “ca nou” pentru o perioadă de două până la patru zile, în funcție de temperatura din încăpere.

3. Prețul acestora este păcălitor. Deși par mai ieftini, în realitate vei ajunge să plătești de până la 10 ori sau chiar mai mult, decât ai da pe un brad artificial, pe care îl refolosești an de an.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Brad, #brad de Craciun, #Craicun, #alegere brad de Craciun, #brad natural, #brad artificial , #stiri life style