Ce nuanta de parchet sa alegi: 5 sfaturi

Advertorial
Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 14:27
13457 citiri
Ce nuanta de parchet sa alegi: 5 sfaturi
Sursa foto: https://pixabay.com

Cand esti pe punctul de a achizitiona parchet nou pentru locuinta, unul dintre aspectele principale de care trebuie sa tii cont este culoarea acestuia. Din fericire, oferta de parchet laminat de la MatHaus este bogata, fiind disponibile numeroase tonuri potrivite fiecarui stil de design interior. In acest articol iti explicam cum sa alegi corect parchetul in functie de nuanta.

1. Lumina din locuinta

De-a lungul zilei, lumina din fiecare incapere se va schimba. Astfel, o culoare de parchet va crea o impresie diferita privita seara, la lumina artificiala si dimineata ori la amiaza, la lumina soarelui. Pentru camerele intunecate, este recomandat parchetul in nuante deschise, care vor da spatiului o senzatie de luminozitate. In schimb, pentru incaperile luminoase, cu ferestre mari, poti opta pentru parchet inchis la culoare, chiar negru, pentru a adauga o nota deosebita.

2. Dimensiunea fiecarei incaperi

Culoarea podelelor are un efect semnificativ asupra senzatiei de spatiu dintr-o camera. Asadar, nuantele calde sau intunecate, cum sunt stejarul si nucul fac incaperile mari sa para mai confortabile, mai primitoare si mai intime. Pe de alta parte, in cazul camerelor nu foarte spatioase, culorile deschise, naturale, precum artarul, bejul ori stejarul deschis sunt cele recomandate.

3. Piesele de mobilier

Culoarea parchetului nu trebuie aleasa doar cu gandul la camera goala. Asigura-te ca podeaua se potriveste cu stilul pe care planuiesti sa-l adopti interiorului locuintei. Tonurile naturale creeaza un fundal neutru, permitand mobilierului sa fie vedeta principala a incaperii. Nuantele rosiatice adauga o nota rafinata, potrivindu-se de minune cu mobilierul masiv, in stilul colonial. Culorile brune sunt ideale pentru interioarele decorate in stil rustic.

4. Culoarea peretilor

Cand alegi parchetul, culoarea peretilor este, de asemenea, foarte importanta. Daca nu iti plac contrastele puternice, evita montarea unui parchet din lemn in nuante mult mai deschise sau inchise decat vopseaua de pe pereti. O diferenta de unul sau doua tonuri intre podea si pereti este, de cele mai multe ori, suficienta.

5. Traficul din incaperi

Pentru camerele intens circulate, este recomandat sa alegi un parchet in culori deschise, ce mascheaza fara probleme urmele de uzura. Pe suprafata podelelor in nuante deschise, urmele de degradare se vor observa mai usor in conditiile unui trafic intens.

Alte sfaturi utile

  • ●Ca sa-ti faci o idee despre cum va arata caminul tau cu noua podea, foloseste diferite mostre de parchet, la diferite ore ale zilei.
  • ●Marimea placilor de parchet are si ea un rol important. Daca optezi pentru scanduri mari, monteaza-le pe lungimea incaperii. In acest fel, spatiul va parea mai mare.
  • ●Alege un element marcant din decorul camerei (o piesa de mobilier sau un element arhitectural vizibil) si alege culoarea parchetului astfel incat sa completeze nuantele existente.
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
    AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
    Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
    Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
    Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
    Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
    #parchet, #amenajare casa, #parchet casa , #stiri life style