Ce obiective pragmatice merita sa iti alegi pentru noul an

Advertorial
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 17:37
6716 citiri
Ce obiective pragmatice merita sa iti alegi pentru noul an
Sursa foto: Shutterstock

Pentru cei mai multi dintre noi, inceperea unui nou an reprezinta o oportunitate excelenta de a ne seta noi obiective si de a pune in aplicare acele planuri care, dintr-un motiv sau altul, nu s-au concretizat pana acum.

Totusi, atunci cand incerci sa pui pe hartie toate lucrurile pe care iti doresti sa le realizezi, vei constata ca lista finala este destul de cuprinzatoare si ca multe dintre obiectivele propuse de tine nu sunt realizabile.

Pentru ca anul ce urmeaza sa fie unul cu adevarat productiv pentru tine, este indicat sa-ti setezi obiective care vor contribui la implinirea ta sufleteasca si care te vor ajuta sa te dezvolti personal si profesional. Iata cateva exemple de obiective practice pe care ti le poti seta pentru anul viitor.

Tinteste catre un upgrade profesional

Pentru multe persoane, actualul loc de munca reprezinta un refugiu care le garanteaza stabilitatea financiara si care le permite sa duca un stil de viata decent. Daca esti multumit de actualul tau job, insa consideri ca toate competentele acumulate de tine pana in acest punct te-ar face potrivit pentru ocuparea unei alte pozitii, cu un salariu mai bun si mai multe responsabilitati, ar trebui sa cauti aceasta oportunitate.

Deoarece iesirea din zona de confort poate fi anevoioasa, iar gasirea motivatiei pentru a face acest pas pare mai grea decat pasul in sine, ar trebui sa abordezi problema punctual. Planifica in detaliu intreg procesul si stabileste-ti o data de la care vei incepe sa cauti oportunitatile pentru care esti calificat sau data la care vei cere o promovare la locul de munca. Fa o lista cu actualele tale competente, pentru a gasi oportunitatile care ti se potrivesc si incearca sa vizualizezi cum ti-ai dori sa arate viitorul tau job. Odata ce ai pus la punct toate aceste detalii, iti va fi mult mai simplu sa-ti duci planul la bun sfarsit.

Stabileste un plan de protectie a familiei

Atunci cand iti setezi obiectivele pentru un nou an, oamenii dragi tie sunt, de asemenea, parte a acestor planuri. Cand familia ta este in siguranta si este protejata de un eventual eveniment neprevazut, energia ta poate fi canalizata mult mai usor spre lucrurile pe care iti doresti sa le realizezi, deoarece atentia ta va fi indreptata doar in acea directie.

Astfel, un mod foarte bun prin care sa iti incepi noul an este prin incheierea unei asigurari de sanatate pentru tine si familia ta, care va garanteaza protectia financiara in cazul unei imbolnaviri.

Dezvolta-ti un hobby care sa-ti aduca venituri in plus

Calatoritul, practicarea unui nou sport sau deprinderea unei activitati palpitante sunt doar cateva dintre obiectivele pe care cele mai multe persoane si le-au setat pentru noul an. Cu toate ca aceste exemple sunt excelente pentru sanatatea ta emotionala, poti duce lucrurile la un nivel superior si poti transforma aceste activitati in surse alternative de venit.

Priveste din toate unghiurile hobby-ul pe care l-ai ales si incearca sa gasesti o metoda prin care sa-l monetizezi. De exemplu, daca esti pasionat de fabricarea de obiecte homemade, poti sa iti deschizi un mic magazin online unde sa le vinzi, iar daca esti pasionat de calatorit, ai posibilitatea de a crea un blog sau un vlog unde sa vorbesti despre experientele tale.

Mentine-ti sanatatea intr-o stare optima

Pe langa dezvoltarea profesionala si protejarea celor dragi, este important sa te asiguri ca mentinerea sanatatii tale in stare buna este unul dintre obiectivele pentru anul viitor. Daca timpul nu ti-a permis pana acum sa incluzi exercitiile fizice in programul tau sau sa ai o alimentatie echilibrata, este cazul ca de anul viitor sa-ti planifici mai bine activitatile zilnice, astfel incat sa aloci aproximativ o ora miscarii si sa te asiguri ca mananci mai sanatos.

Schimbarea stilului de viata in unul mai sanatos este un proces care necesita, pe langa determinare, si un plan bine facut, asa ca este indicat sa stabilesti inca de pe acum cum vei integra programul de sport in rutina ta cotidiana si ce alimente sanatoase vei include in dieta ta zilnica.

Atunci cand iti setezi obiective clare si ai un plan bine stabilit, iti va fi mult mai usor sa fii cu un pas mai aproape de lucrurile pe care iti doresti sa le realizezi. Fii organizat si incearca mereu sa tintesti spre acele obiective care iti vor aduce cat mai multe satisfactii pe termen lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#obiective, #obiective noul an, #rezolutii , #stiri life style