Cele mai bune 4 filme cu Morgan Freeman

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 23:47
4663 citiri
Cele mai bune 4 filme cu Morgan Freeman

La peste 80 de ani, Morgan Freeman este una dintre legendele Hollywoodului, iar vocea sa inconfundabila este, poate, cea mai celebra din showbiz. Este greu sa alegi cele mai bune filme cu Morgan Freeman, insa este clar ca dintr-un clasament de acest gen nu trebuie sa lipseasca The Shawshank Redemption, Unforgiven sau Million Dollar Baby. Cum arata, insa, cele mai bune patru filme cu morgan Freemna? LIFE.ro are pentru noi o propunere de top:

The Shawshank Redemption / Inchisoarea ingerilor (1994)

Pentru fanii lui Morgan Freeman, The Shawshank Redemption este filmul care le are pe toate: intelepciune din partea personajului, dar si multa drama, care sa te faca sa plangi in cele mai neasteptate momente. In plus, vocea lui Morgan Freeman care nareaza povestea te unge pe suflet. In 2018, "Inchisoarea ingerilor" a fost desemnat cel mai bun film din ultimii 30 de ani in urma unui sondaj. Culmea e ca filmul nu a avut succes inca de la inceput, fiind un semiesec in primele zile in cinematografe. Insa ulterior s-a dus vorba despre povestea emotionanta a celor doi prizonieri care incearca sa evadeze dintr-o inchisoare si filmul a devenit un clasic. The Shawshank Redemption a primit sapte nominalizari la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun actor in rol principal (Morgan Freeman).

Unforgiven (1992)

Unforgiven este unul dintre cele mai bune filme cu Morgan Freeman, mai ales pentru fanii genului western. In regia lui Clint Eastwood, care detine si rolul principal, Freeman joaca alaturi de Gene Hackman, intr-un film despre razbunare, care este elogiat la premiile Oscar. Unforgiven a castigat Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal (Clint Eastwood), cel mai bun actor in rol secundar (Gene Hackman) si cel mai bun montaj. Filmul este despre un proscris batran si criminal, care incearca sa-si refaca viata - un western intunecat si violent, care ilustreaza perfect viata din Vestul Salbatic.

Million Dollar Baby (2004)

Clint Eastwood si Morgan Freeman isi unesc iar fortele in 2004, pentru un nou film demn de premiile Oscar - Million Dolar Baby. Filmul esre despre un antrenor de box subapreciat, bantuit de greselile trecutului, care incearca sa obtina calea spre ispasire ajutand o tanara practicanta de box sa devina o adevarata profesionista. Filmul a adunat sapte nominalizari la Oscar, reusind sa castige la categoriile cel mai bun film, cea mai buna actrita (Hilary Swank), cel mai bun regiozor (Clint Eastwood) si cel mai bun actor in rol secundar (Morgan Freeman).

Invictus (2009)

Cu Invictus, Morgan Freeman a primit cea de-a cincea sa nominalizare la Premiile Oscar, dupa inca o colaborare cu regizorul Clint Eastwood. Filmul in care joaca rolul presedintelui Africii de Sud, Nelson Mandela, i-a adus multe laude. Actiunea are loc in timpul Cupei Mondiale la Rugby in 1995, cand Nelson Mandela a ajuns cel mai mare motivator al echipei africane. Pe langa nominalizarea lui Freeman pentru cel mai bun actor in rol principal, Academia Americana l-a nominalizat si pe Matt Damon pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#filme, #top filme, #Morgan Freeman , #stiri life style