Cinci moduri de a combina designul modern cu cel vintage

Advertorial
Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 13:07
4940 citiri
Cinci moduri de a combina designul modern cu cel vintage

Esti pe punctul de a-ti amenaja locuinta si iti doresti ca aceasta sa aiba un aer cat mai relaxat, sa fie amenajata intr-un mod clasic si sa te faca sa te simti cu adevarat "acasa", dar, in acelasi timp, iti doresti sa fii in pas cu moda, sa optezi pentru elemente moderne si sa atragi toate privirile? Cea mai buna varianta este sa integrezi in mod armonios elementele vintage, precum usi furniruite, tapet floral sau tabureti colorati intr-un design modern.

In prezent, majoritatea oamenilor isi doreste sa aiba o locuinta cat mai moderna, care sa fie amenajata in functie de tendinte, cu elemente de decor nonconformiste, culori indraznete si mobilier si electrocasnice de ultima generatie. Pe de alta parte, exista persoane care isi doresc sa atraga privirile prin simplitate, optand astfel pentru stilul clasic. Daca nu stii pe care dintre cele doua optiuni sa o alegi, trebuie sa stii ca le poti imbina si poti obtine un rezultat si mai interesant.

Iata cateva idei in care poti integra cu succes elementele vintage intr-un design modern:

Primul pas: alegerea culorilor potrivite

Daca acum ceva ani erau la moda culorile calme, precum bejul, dar si alte nuante paste, precum roz pudra, bleu sau lila, in prezent culorile predominante in materie de amenajari interioare sunt cele indraznete, ca verde sau albastru. De asemenea, sunt din ce in ce mai intalnite amenajarile cu nuante inchise de gri sau negru, alaturi de lumini calde, cat si combinatia bej-maro. Daca vrei sa optezi pentru elemente de mobilier si decoratiuni cu un design modern, poti alege culori pastelate atat pentru pereti, cat si mobila.

Opteaza pentru usi furniruite pentru a da casei tale un aer clasic

Atunci cand vorbim de un design vintage, lemnul este materialul cel mai utilizat, asa ca, daca vrei sa combini intr-un mod cat mai echilibrat cele doua stiluri, poti opta pentru un mobilier din lemn, lacuit, cat si pentru usi furniruite, in nuante de maro. Usile cu un design clasic vor fi mereu la moda, iesind in evidenta prin simplitate.

Podeaua, tavanul si peretii: cele mai importante elemente

Chiar daca se accentul cade, in principal, pe mobilier si pe obiectele de decor, cele mai importante elemente in ceea ce priveste designul de interior ar trebui sa fie podeaua, tavanul si peretii. Cand vine vorba de designul vintage, clasic, ne gandim la tavan fals, tapet cu model floral in culori pastelate sau pereti albi, simpli si la podea din lemn lucios, in nuante cat mai naturale. Daca vrei sa imbini acest stil cu accente moderne, poti alege sa imbraci un perete in tapet floral, iar ceilalti pereti sa fie in nuante de gri. In ceea ce priveste podeaua, poti utiliza parchet cu un design clasic, in nunate de gri, alb sau chiar negru.

Jocuri de culori si modele in ceea ce priveste mobilierul

Canapelele colorate, pline de perne si cu picioare sculptate, scaunele in culori indraznete, noptierele, lustrele elegante si voluminoase, veiozele multicolore in stil clasic, cat si taburetele sunt elementele care descriu cel mai bine designul clasic. Pentru a integra acest stil in amenajarea interioara, poti opta pentru utilizarea acestora, alaturi de elemente moderne. De exemplu, poti alege o canapea in stil clasic, in culorile care sunt la moda, poti adauga scaune in culori indraznete, alaturi de lustre voluminoase, cu un design cat mai interesant. Alege numai doua-trei astfel de elemente, insa, nu pe toate, altfel risti ca aspectul sa devina incarcat si obositor.

Apeland la aceste mici trucuri si imbinand elementele specifice amenajarii in stil clasic cu cele mai in voga tendinte, vei avea un rezultat foarte interesant, care va atrage privirile si, in acelasi timp te va face sa te simti confortabil si sa iti aduci aminte cu drag de copilarie.

Sursa: Qimono, Skitterphoto

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#usi, #design modern, #design vintage , #stiri life style