Cinci obiceiuri pentru o viata mai fericita

Advertorial
Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 16:44
7783 citiri
Cinci obiceiuri pentru o viata mai fericita
Sursa foto: Pexels.com

Se spune ca trebuie sa ai grija ce obiceiuri iti formezi pentru ca ele iti transforma caracterul, iar caracterul iti va deveni destin. Asadar, putem spune ca obiceiurile pe care le avem ne influenteaza in mod decisiv calitatea vietii. Daca odata cu noul an te-ai decis sa iti schimbi anumite obiceiuri, iti oferim o lista cu sugestii de noi obiceiuri pentru o viata mai fericita.

1. Dormi suficient

"Somnul este cea mai buna meditatie", spunea Dalai Lama. A dormi bine incepe cu o rutina sanatoasa si cu respectarea unei discipline serioase in ceea ce priveste ora de culcare si cea de trezire. Acesta este un obicei excelent care poate fi de folos si pentru copii. Ceea ce conteaza este sa te bagi in pat suficient de devreme incat sa beneficiezi de sapte sau opt ore de somn, astfel incat sa te trezesti gata pentru o noua zi. Un somn odihnitor imbunatateste starea de spirit, sistemul imunitar si memoria si ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

2. Citeste

Cu siguranta stii cat de multe beneficii aduce acest obicei. Cititul nu doar ca te ajuta sa te relaxezi, dar este si un obicei care stimuleaza creativitatea si incurajeaza reflectia asupra experientelor din viata ta si a celor din jur. O modalitate foarte simpla de a incuraja acest obicei este de a avea mereu la indemana o carte interesanta. Daca nu stii ce te-ar putea interesa, arunca o privire peste oferta de la editura Curtea Veche sau cere un sfat unui prieten pasionat de lectura.

3. Fa miscare

Una dintre cele mai usoare modalitati de a-ti schimba dispozitia atunci cand ai o zi proasta este sa faci putina miscare. Nu conteaza daca mergi la sala, faci exercitii la tine in sufragerie sau pur si simplu mergi mult pe jos. Miscarea iti va transforma viata in bine. Exista multe beneficii pentru sanatate asociate cu exercitiile fizice, cum ar fi: scaderea nivelului colesterolului, cresterea nivelului de energie, scaderea riscului de atac de cord, imbunatatirea circulatiei sangelui, mentinerea unei greutati sanatoase si imbunatatirea starii de spirit prin secretiile de serotonina si endorfine din creier atunci cand faci miscare. Principala problema cu exercitiile fizice este ca ajung sa fie percepute ca o sarcina neplacuta, chiar daca, initial, ne propunem cu mult entuziasm sa facem miscare mai des. O modalitate de a evita aceasta capcana este sa introduci cat mai multe plimbari in programul tau. In timp ce te plimbi intr-un ritm vioi, poti asculta muzica, o carte audio sau un podcast. Nici nu vei sti cand trece timpul!

4. Planifica-ti ziua

Tu esti CEO-ul vietii tale, dar cine a mai vazut un mare director fara o agenda bine pusa la punct. Multe dintre problemele care cauzeaza stres sau chiar conflicte vin dintr-o lipsa de planificare. Acesta poate fi si motivul pentru care multe dintre obiectivele pe care ti le propui raman neatinse. Pentru a evita astfel de situatii, este bine sa ai mereu la indemana o agenda in care sa iti notezi tot ce vrei sa faci in fiecare zi sau saptamana. Fa-ti un obicei de a nota tot ce ti se pare important si de a verifica agenda chiar si de mai multe ori pe zi. In acest fel nu numai ca iti va fi mai clar cum sa iti organizezi timpul, dar nici nu vei mai scapa din vedere detalii care pot fi importante.

5. Fii recunoscator

Suntem atat de obisnuiti sa ne gandim la ce urmeaza sa facem, la ce ne mai dorim sau la ce ne lipseste incat rarerori ne facem timp sa ne gandim la toate lucrurile pentru care putem fi recunoscatori. A-ti face timp, la finalul fiecarei zile, sa fii recunoscator pentru lucrurile materiale sau imateriale pe care le ai este un obicei foarte bun care te ajuta sa apreciezi mai mult propria ta viata. Poti incerca sa tii un jurnal al recunostintei, in care sa notezi in fiecare zi trei lucruri pentru care esti recunoscator.

Obiceiurile pe care le avem ne pot schimba cu adevarat viata, de aceea este important ca din cand in cand sa le evaluezi importanta si sa le inlocuiesti pe cele care nu iti aduc niciun beneficiu cu altele care te pot face mai fericit.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#viata fericita, #obiceiuri viata fericita, #lectura, #citit , #stiri life style