Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Criterii de care să ții cont când alegi ramele pentru ochelarii de vedere

Advertorial
Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 16:09
4473 citiri
Criterii de care să ții cont când alegi ramele pentru ochelarii de vedere
ochelari FOTO: Shutterstock.com

Alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere nu este ușoară, dar cu siguranță poate fi distractivă. Atâta timp cât nu te lași copleșit de diversitatea opțiunilor pe care le ai la dispoziție, atunci acest proces va fi simplu ca „Bună ziua!”. Descoperă criteriile de care să ții cont atunci când optezi pentru ramele tale și vei reduce considerabil neliniștea legată de această decizie!

Materialul din care sunt confecționate ramele

Fie că e vorba de plastic, metal, acetat sau oțel inoxidabil, nu uita să iei în considerare materialul din care sunt confecționate ramele, pentru că acesta va avea un cuvânt de spus în ce privește durata lor de viață! Metalul și oțelul inoxidabil, în mod normal, sunt mai durabile decât alte materiale.

Nu doar atât, dar există și rame create numai din titan, acestea fiind opțiunea hipoalergenică. Ramele din titan vor fi totuși mai scumpe decât cele din acetat de celuloză, care sunt flexibile și disponibile într-o mulțime de culori, texturi și pattern-uri. Oricare ar fi preferințele tale și bugetul pe care-l ai la dispoziție, ramele de ochelari de vedere Polarizen îți oferă o gamă variată de materiale din care poți alege.

Culoarea ramelor

Ramele pentru ochelarii de vedere sunt disponibile în nenumărate culori, de la clasicul negru, la culori aprinse sau chiar modele cu pattern-uri deosebite. Așadar, cum optezi pentru cele potrivite pentru tine? Ei bine, trebuie să știi că alegerea cea mai bună nu e întotdeauna culoarea ta preferată.

Îți recomandăm să ții cont de subtonul tenului tău. Dacă acesta este cald, atunci vei arăta minunat în nuanțe calde, cum sunt oranjul, auriul sau verdele oliv. De asemenea, inclusiv pattern-ul Havana ți s-ar potrivi minunat, așa că de ce să nu îl încerci! În schimb, dacă subtonurile tenului tău sunt reci, atunci culori precum argintiul, albastrul, rozul sau negrul îți vor flata trăsăturile feței.

Forma feței tale

Ca regulă generală, este indicat să-ți alegi ramele pentru ochelari într-o formă care să contrasteze cu cea a feței tale. De asemenea, în cazul în care chipul ta descrie o formă mai lată, atunci e recomandată să optezi pentru rame mari, ba chiar oversized, iar dacă ai o față mai îngustă, alegerea ideală sunt ramele înguste.

Descoperă ce tip de rame pentru ochelari ți se potrivesc în funcție de forma feței tale:

  • fața pătrată - ramele potrivite trebuie să aibă forme rotunde, înguste, pentru a nu contura un impact vizual copleșitor, iar lățimea acestora are nevoie să fie un pic mai mare decât dimensiunea pomeților;
  • fața rotundă - ramele dreptunghiulare sunt cea mai bună alegere, iar baza lor trebuie să ajungă chiar deasupra pomeților, astfel încât să-ți complimenteze trăsăturile;
  • fața în formă de triunghi - ramele ornamentate în partea superioară te vor avantaja, cu precădere cele în stil ochi de pisică sau browline. Cadrul lor trebuie să fie mai amplu decât linia bărbiei pentru a forma proporții echilibrate;
  • fața ovală - ramele oversized sunt ideale pentru trăsăturile tale. Te poți juca alegând o formă neobișnuită și poți ieși în evidență optând pentru o culoare și o textură impresionante.

Personalitatea ta

Personalitatea este un factor foarte important în alegerea ramelor. Acestea trebuie să te reprezinte și să te facă să te simți în pielea ta atunci când le porți. Personalitatea ta se poate reflecta în multiple detalii, de la forma ramelor, până la culoarea pe care o alegi.

Stilul tău de viață

Este evident faptul că stilul tău de viață va avea un impact asupra alegerii ramelor pentru ochelari ideală. În cazul în care lucrezi în afaceri și ai contact zilnic cu potențiali clienți, atunci probabil că vei lua în considerare niște rame „serioase”, în vreme ce, dacă-ți desfășori activitatea într-o industrie creativă, vei dori ca ramele tale să reflecte acest lucru.

Ține minte să optezi pentru rame de ochelari a căror formă contrastează cu cea a feței tale, să iei în considerare subtonurile tenului tău atunci când alegi culorile, dar și personalitatea ta, precum și stilul de viață! Nu în ultimul rând, fii atent inclusiv la materialul din care sunt confecționate ramele și cu siguranță vei face alegerea potrivită!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ochelari, #ochelari de vedere, #rame ochelari , #stiri life style