Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum alegi echipamentul sportiv în sezonul rece

Advertorial
Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 17:15
4003 citiri
Cum alegi echipamentul sportiv în sezonul rece
echipament sport FOTO: Pexels.com

Mişcarea în aer liber are numeroase beneficii, evidenţiate de studii de specialitate, printre care putem enumera limitarea stresului, îmbunătăţirea condiţiei fizice, susţinerea sistemului imunitar şi a sănătăţii mintale şi absorbţia de vitamina D. Totuşi, atunci când temperaturile încep să scadă, sunt mai puţini cei care îşi fac curaj să iasă afară pentru jogging sau câteva ture de parc cu bicicleta. Cu toate acestea, este important să ştii că îţi poţi continua activităţile sportive la exterior, în siguranţă, fără să-ţi pui în pericol sănătatea, dacă îţi alegi un echipament corespunzător. Iată câteva aspecte de care să ţii seamă atunci când îţi alegi hainele şi încălţămintea sport pentru sezonul rece.

Încălţăminte cu o bună amortizare

Pentru a evita orice fel de accidentări, este important să-ţi alegi o pereche de încălţăminte adecvată sportului pe care îl practici, care să aibă şi o bună amortizare, astfel încât articulaţiile să nu aibă de suferit. De exemplu, dacă îţi place să alergi în parc, poţi alege o pereche de încălţări precum Global Jogger Full Envy de la Skechers. De asemenea, este esenţial să faci încălzire cel puţin 10 minute la interior înainte de a ieşi să faci sport în aer liber. Această practică ar trebui să facă parte din rutina ta de antrenament în orice anotimp, dar este cu atât mai importantă toamna şi iarna.

Un prim strat de protecţie

Ca să fii bine protejat împotriva frigului, este recomandat să-ţi achiziţionezi o bluză şi o pereche de colanţi termici. Obiectele vestimentare termice sunt confecţionate din materiale speciale, sintetice, care te ajută să beneficiezi de o izolație optimă și care sunt eficiente în eliminarea umezelii corpului, astfel încât tu să te bucuri de o foarte bună termoreglare. Acesta este primul strat de îmbrăcăminte pe care ar trebui să ţi-l pui înainte de a îmbrăca echipamentul sportiv adecvat sportului pe care îl practici.

Mai multe straturi subţiri

Atunci când practici sporturi la exterior toamna sau iarna este recomandat să optezi pentru mai multe straturi de haine mai subţiri, în detrimentul unui singur obiect vestimentar mai gros. În primul rând, o geacă groasă, de exemplu, poate fi destul de incomodă şi îţi poate limita mişcările. În al doilea rând, te poţi supraîncălzi atunci când te mişti şi poţi transpira în exces, ceea ce în condiţiile unor temperaturi scăzute nu este de dorit. În ultimul rând, dacă ai mai multe straturi, poţi renunţa la unul dintre ele, în cazul în care condiţiile meteo se schimbă.

Accesoriile sunt esenţiale

Când temperaturile scad sub cinci grade Celsius, este cazul să te gândeşti să porţi mănuşi atunci când faci mişcare în aer liber. O mare parte din căldura corpului se pierde prinextremităţi, deci este important să ai mănuşi sport, dar şi fes. Alege un fes conceput pentru activităţile sportive, de la magazinele cu profil sportiv, deoarece acestea sunt special create astfel încât să prevină supraîncălzirea sau transpiraţia excesivă în zona capului. De asemenea, poţi opta pentru o pereche de şosete termice, ca să te asiguri că ai parte de tot confortul dorit în timpul antrenamentului. Multe dintre modele îţi oferă şi un grad sporit de susţinere a musculaturii gambelor, având şi rol de compresie.

Geacă de ploaie şi vânt

În timpul sezonului rece, este foarte important să ai în garderoba ta sport o geacă impermeabilă, cu glugă, care să te protejeze de vânt, ploaie sau ninsoare. De obicei aceste piese sunt realizate din materiale lejere şi pot fi puse peste straturile de haine despre care am discutat anterior. Această geacă are avantajul că se poate strânge, ajungând la dimensiuni reduse. Așadar, chiar dacă nu o porţi, o poţi pune într-o borsetă sau în rucsac. Dacă ai în plan, la finalul antrenamentului, să faci o scurtă sesiune de exerciţii de revenire după efort, tot în aer liber, este indicat să o îmbraci, astfel încât să eviţi o răcire prea bruscă a organismului, care ar putea conduce la diferite probleme de sănătate.

Aşadar, nu este greu să faci mişcare în aer liber nici în timpul sezonului rece. Alege echipamentul potrivit, poartă-l ţinând cont de aspectele discutate anterior şi bucură-te de sportul tău preferat!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#echipament sport, #echipament sportiv, #sezonul rece , #stiri life style