Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa gatesti bine pe o plita electrica

Advertorial
Marti, 23 Martie 2021, ora 17:33
14822 citiri
Cum sa gatesti bine pe o plita electrica
plita electrica FOTO: unsplash.com

Daca doar ce ai achizitionat o plita electrica este mai mult ca singur ca ai realizat ca gatitul pe aceasta nu este deloc similar celui pe flacara. Majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu arzatoarele pe gaz ce incing rapid si gatesc uniform. Gatitul pe o plita electrica este mult mai diferit, insa urmand cateva sfaturi, te poti acomoda foarte repede cu acest nou electrocasnic.

In ceea ce priveste o plita electrica, preincalzirea este cel mai important lucru

Pentru a putea utiliza o plita electrica asa cum trebuie, aceasta trebuie preincalzita. In medie, ar trebui sa preincalzesti vasul de gatit cam 15 minute. Acesta nu reprezinta un dezavantaj, totusi. In timp ce astepti ca arzatorul sa fie suficient de fierbinte, poti pregati sau toca alimentele pe care doresti sa le gatesti. In acest fel nu vei simti ca pierzi timp asteptand ca acestea sa se incinga. In cazul oalelor sau tigailor de fonta, pentru a economisi timp, le poti preincalzi in cuptor. Un alt lucru pe care il poti face este sa folosesti apa deja fierbinte pentru a economisi timp.

Nu da caldura mai incet sau mai tare prea repede

Cand utilizezi o plita pe gaz, temperatura de gatire poate fi schimbata foarte usor, dar in ceea ce priveste o plita electrica, acestea au nevoie de mai mult timp pentru a isi ajusta temperatura. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fim mult mai atenti. Atunci cand ai nevoie sa modifici temperatura unei plite electrice, este bine sa o faci gradual. De exemplu, daca trebuie sa aduci o supa la punctul de fierbere, evita sa ridici brusc temperatura la maxim, altfel aceasta va da pe-afara. In schimb, poti ajuta temperatura gradual si sa observi exact care este treapta ideala. In cazul in care ai nevoie sa dai temperatura mai incet rapid, poti experimenta prin a utiliza doua arzatoare in acelasi timp.

Daca ai nevoie sa coci ceva, pune-l direct pe arzator

Pentru alimentele care trebuie coapte pe flacara deschisa, nu ai neaparat nevoie de foc la aragaz pentru a le putea gati. Poti coace vinete, de exemplu, foarte usor pe suprafata plitei electrice. Va trebui sa fii atent si sa cureti foarte bine plita electrica ulterior, dar in cazul celor cu suprafata vitroceramica acest lucru va fi mult mai usor. Rezultatul va fi, ca gust si miros, similar celui obtinut pe flacara deschisa.

Fii foarte atent cu o plita electrica

In cazul unei plite pe gaz, este vizibil cand acestea sunt fierbinti, pentru ca poti vedea flacara, iar acestea se racesc destul de reprede dupa utilizare. In schimb, o plita electrica poate fi inselatoare, iar acestea se racesc destul de greu dupa ce au fost oprite. Acest lucru poate fi atat un avantaj cat si un pericol. Pentru a stii daca un arzator este inca fierbinte, poti tine mana la cativa centimetri deasupra acestuia. De asemenea, poti pune vase de gatit curate peste arzatoarele pe care doar ce le-ai inchis pentru a stii ca au fost folosite si sunt fierbinti. Racirea grea a unei plite electrice este un avantaj daca doresti sa pastrezi mancarea calda la ceva timp dupa ce ai gatit-o.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#plita electrica, #gatit pe plita electrica, #plita electrica bucatarie , #stiri life style