Curte în stil minimalist: 3 idei de amenajare

Advertorial
Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 18:39
5322 citiri
Curte în stil minimalist: 3 idei de amenajare
curte in stil minimalist FOTO: pexels.com

Tocmai te-ai mutat la casă și cauți idei pentru amenajarea curții? Sau dorești să schimbi aspectul celei actuale pentru unul mai modern și spațios? Noi avem câteva idei și sfaturi utile pentru tine care vor aduce îmbunătățiri curții tale și îți vor aduce o stare de liniște și relaxare.

Cum îți amenajezi curtea în stil minimalist?

Minimalismul este definit prin sintagma “less is more” și presupune existența a cât mai puține elemente în perspectiva vizuală. Acesta este un stil estetic menit să creeze un sentiment de organizare, fără excese, care să aducă într-un spațiu doar strictul necesar. Prin urmare, curtea ta nu trebuie să fie înțesată cu tot felul de obiecte care să fure priveliștea. Poți opta pentru o reorganizare strategică.

1. Delimitarea spațiului pentru relaxare

Este important să delimitezi spațiul în care urmează să stai alături de prieteni și familie în curte pentru a vă bucura de vremea de afară. Mai ales dacă ai o curte mică, poți opta pentru crearea unui foișor sau a unui loc desemnat anume unde să pui câteva canapele sau scaune în jurul unei mese.

Zona verde poate fi separată de acest spațiu prin plasarea unor ghivece cu flori sau plante decorative voluminoase, care să creeze un spațiu cât mai natural. Pentru delimitare, îți recomandăm și plasa de gard găsită pe Mathaus. Aceasta îți va proteja totodată plantele, în special dacă deții un patruped curios. Plasa de gard este o soluție potrivită și în cazul curților mari pentru împrejmuirea zonelor cu pomi fructiferi.

2. Alei pavate

Dacă spațiul tău exterior nu este pavat încă, îți propunem crearea unor alei în mod strategic cu rolul te a-ți îmbunătăți curtea atât din punct de vedere estetic, cât și în sens practic, pentru a te deplasa mai ușor fără afectarea spațiului verde. O curte amenajată în stil minimalist presupune adaptarea unor soluții moderne la probleme uzuale. Aleile pavate îți vor facilita accesul către zone diferite ale curții și îi vor conferi un aspect ordonat și îngrijit.

Dacă optezi pentru un foișor, acesta poate fi punctul de întâlnire al aleilor din curtea ta. Așa cum se spune că bucătăria este inima unei case, la fel și spațiul tău de relaxare va fi un loc central conectat astfel la restul curții.

3. Mobilier și decorațiuni

Există deja pe piață o gamă largă de mobilier pentru exterior care va face petrecerea timpului în curte și mai plăcut. Pentru o grădină în stil minimalist poți opta pentru balansoare, șezlonguri sau un set de masă cu scaune în nuanțe închise sau în culori neutre.

Dacă îți dorești să oferi curții tale un aspect cât mai primitor, plantele ornamentale nu trebuie să lipsească. Poți opta pentru achiziționarea florilor sau arbuștilor în ghivece, dacă spațiul nu îți permite să le plantezi direct în pământ. De asemenea, pentru iluminare, poți cumpăra ghirlande cu beculețe pe care să le așezi în zona spațiului de relaxare sau poți alege lămpi solare cu LED.

Câteva mici artificii pot schimba cu totul aspectul curții tale. Amenajarea acesteia în mod corespunzător este foarte importantă deoarece îți va influența starea de spirit atunci când ieși din casă. Îți recomandăm să nu lași la vedere în curte nimic din ce ți-ar putea perturba starea de zen nou dobândită.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#amenajare curte, #Curte, #curte stil minimalist , #stiri life style